Kasten silah ile adam yaralama
Merhabalar
Başımda karabulutlar var ve çok çaresizim ne yapicağımı bilemiyorum sizden bilgi almak istiyorum.
03 Mayıs Ankaragücü - Beşiktaş maçına giderken düzce'de olay yaşıyoruz. 20 25 kişi yemek molası için özel otobüsden aşaya iniyor ve biz 4 5 kişi özel otobüsün içinde oturuyoruz muhhabet ediyoruz ve o sırada aşada kavga çıkıyor kavganın sebebini Ankara dönüşünde öğreniyorum. Ufak bi çocuk güveç almış ve parasını vermediği için mekan sahipleri çocugu dövmüşler ve dövdüğünü gören insanlarda ne oluyor diye adamın üstüne yürürüyor.
Biz otobüsde oturan 4 5 kişi olayı gordukten sonra özel otobüsden aşaya iniyoruz ve ne oldu diye sağ sola bakarken kafamıza taşlar soplar yağıyor kendimizi korumak amaçlı bizde karşılık veriyoruz. Olayı gören özel araç özel otobüsün arkasına yanaşıyor ve aşaya inip mekan sahiplerine 2 el ateş ediyor bacağından yaralıyor.
Bu yaralamayı yapan şahıslar beşiktaş taraftarıymış ve bizimde beşiktaşlı oldugumuzu görünce bizi korumak amaçlı yaptıklarını düşünüyorum. Ateş açan vatandaşlar ortadan kayboluyor olay yerine Polis memurları geliyor ve olayı yatıştırıyor. Prosedür gereği otobüsü Polis karakoluna götürceğiz ve sizlerden ifade alıcağız diye söyleniyor otobüs Polis karakoluna gidiyor ve biz 5 kişi ifade veriyoruz. Resimlerimiz vs. çekilde biz karşı taraftan şikayetçi olmadık olay kapansın ve yolumuza devam edelim diye Polis memurları sadece Prosedür olduğu için ifadenizi almak zorundayız diyip ifademizi aldılar ve bu aralar gbt baktırdığımda kasten silah ile adam yaralama yazıyor hayatımda ilk defa böyle birşey yaşıyorum ve çelişkiye düşüyorum açık adresime hiç bir şekilde evrak kağıt vs. gelmemiştir.
Mayıs 2009 tarihinde Vatani görevimi tamamlamaya gideceğim. Askerliğim için problem çıkartırmı yada vatani görevimi tamamlarken problem yaşarmıyım ve bu olaydan üzerime suç kalırmı ? çok çaresizim ne yapicağımı bilemiyorum
ilginize teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
Re: Kasten silah ile adam yaralama
Sivil hayatınızda açılması muhtemel bir ceza davası, sizin askerliğinizi etkilemez, askerliğinizi yaptığınız yere talimat gönderilebilir, ifadeniz oradaki yetkili mahkeme tarafından alınabilir.
hayatımda cezaevi nedir bilmem böyle bir suç üstüme kalıcak diye korku içindeyim acaba basit bir dava olup suç üstümden kalkarmı yada karşılığında hapis yada para cezası alabilirmiyim ?:(
Anlatımınıza göre GBT kayıtlarında Kasten adam yaralama suçlaması bulunduğuna ve resimleriniz çekildiğine göre muhtemelen el svaplarınızda alınmıştır. Şüpheli şahıs olarak ifade vermişsiniz.Hazırlık soruşturması devam ettiğinden bu aşamada size ihtiyaç duyulursa tebligat ve polis maarifetiyle ulaşılır.Üzerinize suç kalırmı konusunda elde veriler olmadığından bu aşamada sizde takdir edersinizki söylenecek pek fazla bir şey yok.