İş yerimi aradım ve yarın gelmiyorum dedim
Merhabalar
yaklasık 1 yıl 2 aydır ssk lı olarak özel bir şirkette çalısıyordum. 6 ekim de evlendim evlendiğim tarihte yıllık ızındeydım. iş yerıme evlılık cüzdamı göndererek nikah iznımıde kullandım.20 ekimde yıllık izin hakkım bitiyordu ,iznimin bitmesine 10 gün kala izin bitimiyle işe dönmeyeceğimi söyledim kabul etmediler 3 ay eğitıme göndermişlerdi onun parasını vermeden gidemezsin dediler ,3 850 ytl istediler ,2 yıl lık tahahütnamen var ama onu iptal edelim, ihtiyacımız var sana 2 ay daha kal dediler kabul ettim iznim bitti ve işe geri döndüm 3 gün çalıştım işi bırakan arkadaşımız (aynı görevdeyiz) geri döndü,3 aylık eğitime gidecek arkadasımızın eğitim i ılerıkı 3 aya alındı ,ihtiyaçları kalmadı ben gideyim dedim eşim ve ben ayrı şehirlerdeydik olmaz dediler bende cumartesi mesaim vardı aksamdan arayıp cumatesı gelemıyecegımı evlılıgımın sıkıntıya düştüğünü soledım ve işi bırktım çarsamba günüde noter onaylı işi bıraktıgımı tazmınatımı istediğimi fax ettim ama benı mahkemeye vereceklerini onları zor durumda bıraktığımı iddia ediyorlarmıs ama zor durumda değillerdi yeni bir yerde işe başlamak istiyorum şimdi sıkıntı olur mu ,sertifkamı kullanabilir miyim, mesleğim le ilgili bir sıkıntı oluşur mu bunları bilmak istiyorum
saygılarımla
Re: İş yerimi aradım ve yarın gelmiyorum dedim
bayram bitimiyle işe başlamam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim
Re: İş yerimi aradım ve yarın gelmiyorum dedim
2 yıllık taahhütname eğitim masrafları konusunda ise,eğitim masraflarını ödersiniz.İşe başlamanızda sorun olmasa da, işvereninizin açacağı dava ,işe başladıktan sonra sebebin yeni işveren tarafından öğrenilmesi ile sorun olabilecektir.
ertuğrul bey çok teşekkürederim tekrar da
siz avukat mısınız acaba özürdilerim yanlış bir soru ise ama birde kıdem tazminatım ne kadar olur acaba 1.150 ytl üzerinden yatırılmış
Re: ertuğrul bey çok teşekkürederim tekrar da
Benim düşüncem egitim masrafını sizden isterlerse alırlar.1ay oldu demişiniz belki onlar mahkemeye verdi ama size tebligat ulaşmadı.Mahkeme esnasında sizin başka yerde çalıştıgınızı tespit ederlerse sizin için çok sorun çıkacaktır.kolay gelsin.
Re: ertuğrul bey çok teşekkürederim tekrar da
Alıntı:
marry84 rumuzlu üyeden alıntı
siz avukat mısınız acaba özürdilerim yanlış bir soru ise ama birde kıdem tazminatım ne kadar olur acaba 1.150 ytl üzerinden yatırılmış
Hem avukata soru sormak istiyorsunuz hem de ücretini ödeyip bir avukatın yardımından yararlanmıyorsunuz..Pes doğrusu!