İlave para toplanmasina itiraz
Iyi gunler,
gectigimiz ay catidan su sizmasi sonucu cati tamirati yaptirmak icin 15 gun onceden bina girisine asmak ve dairelere ayrica teker teker haber vermek suretiyle gerekli cogunlugu toplayarak acil bir toplanti yaptik ve yonetime cati tamiri icin para toplama yetkisi verildi.
Ancak dairelerden biri ucreti odemedigi icin telefon edip tekrar hatirlatmak durumunda kaldim.
Aldigim cevap ise, kiracim bana bu toplantiyi haber vermedi. benim boyle bir aidattan haberim yok. resmi olarak ta boyle bir toplantiya cagirilmadigim icin bu odemeyi yapmayacagim seklinde oldu.
Cogunluk karari alinarak verilmis bu karara ev sahibinin itiraz hakki var midir?
tesekkurler.
Re: İlave para toplanmasina itiraz
Alıntı:
gobris rumuzlu üyeden alıntı
Iyi gunler,
gectigimiz ay catidan su sizmasi sonucu cati tamirati yaptirmak icin 15 gun onceden bina girisine asmak ve dairelere ayrica teker teker haber vermek suretiyle gerekli cogunlugu toplayarak acil bir toplanti yaptik ve yonetime cati tamiri icin para toplama yetkisi verildi.
Ancak dairelerden biri ucreti odemedigi icin telefon edip tekrar hatirlatmak durumunda kaldim.
Aldigim cevap ise, kiracim bana bu toplantiyi haber vermedi. benim boyle bir aidattan haberim yok. resmi olarak ta boyle bir toplantiya cagirilmadigim icin bu odemeyi yapmayacagim seklinde oldu.
Cogunluk karari alinarak verilmis bu karara ev sahibinin itiraz hakki var midir?
tesekkurler.
Merhaba,
Anlaşılan Olağanüstü toplantı yapmışsınız. 15 gün önceden imza karşılığı veya iadeli mektupla toplantının nedenini bildirerek toplantı yapmanız gerekir. Acil onarımlar için tespit yapılıp onarım yaptırılabilir.
Madde 19 - Kat malikleri, anagayrimenkulün bakımına ve mimarı durumu ile güzelliğini ve sağlamlığını titizlikle korumaya mecburdurlar.
Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz. Ancak, ortak yer ve tesislerdeki bir bozukluğun anayapıya veya bağımsız bir bölüme veya bölümlere zarar verdiğinin ve acilen onarılması gerektiğinin veya anayapının güçlendirilmesinin zorunlu olduğunun mahkemece tespit edilmiş olması halinde, bu onarım ve güçlendirmenin projesine ve tekniğine uygun biçimde yapılması konusunda kat maliklerinin rızası aranmaz. Kat maliki kendi bağımsız bölümünde anayapıya zarar verecek nitelikte onarım, tesis ve değişiklik yapamaz. Tavan, taban veya duvar ile birbirine bağlantılı bulunan bağımsız bölümlerin bağlantılı yerlerinde, bu bölüm maliklerinin ortak rızası ile anayapıya zarar vermeyecek onarım, tesis ve değişiklik yapılabilir. (md:8)
Saygılarımla
Re: İlave para toplanmasina itiraz
tebligat yapılmaması ,hatta durumdan haber verilmemesi çok yanlış .yanı kat malıkı yok sayılmıştır.muhatabinizda kiracısı değil ,kat malıkı olmalıydı.bir şekilde ulaşılmalı bilgilendirilmeli ,fikri alınmalıydı.kiracıya haber vermek ,hatayı telafi etmez.toplantı yaparken ,aklınıza gelmeyen ,kat malıkı ödeme ye gelince hatırlanmış ve para ödenmesi istenmiştir.
şimdi o ne düşünür.toplantı yaparken aramadılar ,kiracıya heber verdiler.ama sözkonusu para olunca beni aramayı bilebildiler.
siz bence bu sorunu ,bizzat giderek ,özür dileyerek ,hatanızı kabul ederek ,durumu düzeltirsiniz.
çoğunluk kararına takılmayın zira madem çoğunluk var deyip muhalıfleri aramadan toplantı yapılırve sonrada sen olsan da farketmez olmasan da demek gibi bir mana çıkar .hatta toplantıları oartak çoğunluk diye 5.6 kişiyle almaya başlarsanız
daha limonı durumlar ortaya çıkar.
bir kere işi zorlaştırırsınız.usulune uygun toplantı yapmadığınız,için kararlarınız geçersiz kalabilir.
sonuçta belki bu iş lehinize döner ama başınıza bir ağ örülebilir.
netice ,bu arkadaşı ikna ediniz ,özür dileyerek ,yanlış yaptığınızı kabul ederek
ikna etmeye çalışınız.