iyi aksamlar ben sımdı ev yada bır isyeri kıraya verdıgımde ne gıbı maddeller eklemelıyımkı kıracıyla sorun yasadıgımızda bu maddeler herseyı anlatsın madde madde neler olabılır yardımlarınız ıcın tesekkurler
Printable View
iyi aksamlar ben sımdı ev yada bır isyeri kıraya verdıgımde ne gıbı maddeller eklemelıyımkı kıracıyla sorun yasadıgımızda bu maddeler herseyı anlatsın madde madde neler olabılır yardımlarınız ıcın tesekkurler
sn. scuba
bilmiyorum diğer arkadaşlar yardımcı olur mu bilmem ama böyle bir talebinizin bu şekilde karşılanması doğru değil en azından ben sıcak bakmıyorum.
bu halde bir meslektaşıma başvurarak -elbette ücreti mukabilinde- somut taşınmazın taşıdığı özelliklere haiz bir kira sözleşmesi hazırlattırabilirsiniz.
saygımla.
6570 sayılı kanun şöyle der:
Madde 8 - Bu kanunla Borçlar Kanununda gösterilen haller dışındaki sebeplerle açılacak tahliye davaları, mukavelelerde (sözleşmelerde) aksine şart bulunsa dahi mesmu (geçerli) olmaz.
Madde 9 - Kira mukavelelerinde(sözleşmelerinde); bu Kanunun kira bedellerinin tayinine mütaalik hususlar müstesna (belirlenmesine dair hususlar hariç) kiracı aleyhine değişiklik yapılamaz.
Dolayısıyla 6570 sayılı kanun esastır. Sözleşmeye eklenecek şartlar sınırlıdır.
https://www.hukuki.net/kanun/6570.13.text.asp
Ev sahibi açısından yapılacak en iyi şey geçerli bir tahliye taahhütnamesi almaktır. Tahliye taahhütnamesine ne yapılış tarihi ne de tahliye tarihi yazılmalı, yukarıya kiralanacak gayrimenkulün adresi yazılıp aşağıya adını soyadını yazıp imza atması sağlanmalıdır.
Ama bu da yetmez. Kötü niyetli kiracı için her zaman suistimal edilecek bir şey bulunur. :o
gokhan sen benı yanlıs anladın saten oyle durumlara geldıgımde saten dedıgını uygılıcam sdt23 dediği gibi Kötü niyetli kiracı için her zaman suistimal edilecek bir şey bulunur bu dogru ben kıracıyla konsutugumda mahkemelık olmayalım dedıgım adam versen ne olur 3 sene bedava takılırım sonra cıkaım olayı gectıgımde bende kontratta sen bunu soylemıstın olayı soylkemek ıstedım o kadar neyse tesekkurler gokan ve std23
sn. scuba
siz de beni yanlış anladınız sanırım.
mübalağa yapmıyorum bugüne kadar en az 500 Arsa Payı Karşılığı Daire Sözleşmesi, 100 tane kadar da kira sözleşmesi hazırlamışımdır. ancak aynı sözleşmeyi alıp da bir başka talep eden müvekkile verebilmiş değilim.
her somut olayın kendine özgü kuralları vardır ve her birisiyle ilk hazırlanan kadar çalışmak zorunda kalıyorum. bu nedenle buradan verilen bilgilerin çok sağlıklı olacğaını sanmıyorum. kaldı ki her ne kadar 6570 sayılı yasa kiracı lehine ise de profosyonel bir yardımla durumu lehinize çevimeniz mümkün.
saygımla.
"aynı sözleşmeyi alıp da bir başka talep eden müvekkile verebilmiş değilim.
her somut olayın kendine özgü kuralları vardır"tamam sımdı anladım gokhan sagol
:)
rica ederim.
saygımla.