Kredi kartı borcu için gelen ihbarname hakkında
selamlar
iş bankasından işte üniversiteli adlı kredi kartım var.200 liralık bir borcu oluşmuş ve bugün bir ihbarname aldım;3 aydır ödeme yapılmadığı için ,ödenmesi gereken asgari tutarın (108 lira) 4.12.2008 e kadar ödenmesi gerektiği,ödenmediği taktirde yasal yollara başvurulacağı yazılmış.3 ay para yatırılmazsa ihbarname geleceğini bilmiyordum.enteresan olan ise son ödeme günü 4 ü deniliyor ve posta eve son ödeme günü geliyor.
forumlarda okuduğum kadarıyla taksit talep edilebiliniyormuş bu benim kartım için de geçerlimidir?
geçerli olmazsa bu asgari tutarı ancak 7sinde ödeyebilirim o zamana kadar bir işlem başlatılırmı?yani ihbarname eve geldikten sonra yasal yollara gidilmesi ne kadar sürer?
şimdiden teşekkürler.
Re: kredi kartı borcu için gelen ihbarname hakkında
ya kardeş üniversite öğrencisin bu meğlağ ufak bir meğlağ öde bence. ailenden filan iste bişeyler yap 100 lira bişi değil. bana girmiş 15 bin ytl benim ödememem normal zaten diplomam yok bişi yok. ben düz piyade işçiyim hacizlikte olsam düz piyade işçi kalırım. ama seni bekleyen belkide iyi bir mesleğin olacak.
Re: kredi kartı borcu için gelen ihbarname hakkında
Alıntı:
reveal. rumuzlu üyeden alıntı
selamlar
iş bankasından işte üniversiteli adlı kredi kartım var.200 liralık bir borcu oluşmuş ve bugün bir ihbarname aldım;3 aydır ödeme yapılmadığı için ,ödenmesi gereken asgari tutarın (108 lira) 4.12.2008 e kadar ödenmesi gerektiği,ödenmediği taktirde yasal yollara başvurulacağı yazılmış.3 ay para yatırılmazsa ihbarname geleceğini bilmiyordum.enteresan olan ise son ödeme günü 4 ü deniliyor ve posta eve son ödeme günü geliyor.
forumlarda okuduğum kadarıyla taksit talep edilebiliniyormuş bu benim kartım için de geçerlimidir?
geçerli olmazsa bu asgari tutarı ancak 7sinde ödeyebilirim o zamana kadar bir işlem başlatılırmı?yani ihbarname eve geldikten sonra yasal yollara gidilmesi ne kadar sürer?
şimdiden teşekkürler.
--------------------------------------
Size söyleyecek söz bulamıyorun forumda 85.000-YTL den tutunda 120.000-YTL ye kredi kartı borcu olanlar var sizin borç 200-YTL diyorsunuz eğer ödemezseniz borcunuz katlanarak merak etmeyin faiz icra avukatlık parası falan herhalde 1 senede 1.000-YTL olur derim.Size samimi tavsiyem borcunuzu kapatın.Ypksa diğer kredi kartı yazılarını okuyun sizde aynı olayları yaşamak durumunda kalırsınız.İhtarname geldiyse merak etmeyin avukata verirler en geç 1 ay sonra kapıya dayanırlar ikamet adresiniz neresi ise oraya hacize gelinir.
Uyarı :Borcu öderim diye taksitlendirip gene ödemez iseniz icra tekhik mahkemesinin vereceği kararla 3 aya varan hapis cezası bile almanız sözkonusudur.Yani imza atarken taahhütte bulunurken dikkatli olunuz.
Re: Kredi kartı borcu için gelen ihbarname hakkında
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim ama borcumun küçüklüğünden ve ödemem gerektiğinin dışında birşey yazmamışsınız.arkadaşlar bunları bende biliyorum.
birçok başlığı da okudum baya demek istediğinizi anlıyorum
200 lira size çok az miktar gelebilir ama 160liradan başka bir geliri ve aile desteği olmayan biri için çok gelebilir.
sorumu yineliyim
eve kağıt geldikten kaç gün sonra yasal işlem başlatılacaktır?yani bu bahsettiğiniz avukat vs parası borca kaç gün sonra eklenir?
tekrar teşekkürler
Alıntı:
reveal. rumuzlu üyeden alıntı
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim ama borcumun küçüklüğünden ve ödemem gerektiğinin dışında birşey yazmamışsınız.arkadaşlar bunları bende biliyorum.
birçok başlığı da okudum baya demek istediğinizi anlıyorum
200 lira size çok az miktar gelebilir ama 160liradan başka bir geliri ve aile desteği olmayan biri için çok gelebilir.
sorumu yineliyim
eve kağıt geldikten kaç gün sonra yasal işlem başlatılacaktır?yani bu bahsettiğiniz avukat vs parası borca kaç gün sonra eklenir?
tekrar teşekkürler
Benim verdiğim ilk cevabı okursan orda süreyi göreceksin.Yani 1 ay sonra belki 2 ay sonra icra gelebilir.Dosyanın durumuna ve icra müdürlüğünün çalışmasına bağlıdır.
anladım.siz 1 ay sonra kapıya gelirler dediniz ,demekki işleme konmasıyla kapıya gelmeleri aynı tarihlere rast geliyor .teşekkürler