Kiracı ile 2 yıllık kontrat yaptım.Kiracı 2 nci yılın son gününden 2 gün önce haber vererek evi tahliye etti.Bu normalmidir ? saygılar
Printable View
Kiracı ile 2 yıllık kontrat yaptım.Kiracı 2 nci yılın son gününden 2 gün önce haber vererek evi tahliye etti.Bu normalmidir ? saygılar
merhaba
normal değildir.
6570 s.k. Madde 11 - Kiracı kira müddetinin bitmesinden en az on beş gün evvel mecuru tahliye edeceğini yazı ile bildirmediği takdirde sözleşme aynı şartlarla bir yıl uzatılmış sayılır.
buna göre aranızdaki sözleşme 1 yıllığına uzamış sayılır ve bu bir yılın kira parasını ödeme borcu doğar.
tavsiyem, evi yeniden kiralığa çıkarmanız: yeniden kiracının geldiği tarih ile sizin kiracınızın kaçtığı tarih arasındaki farkı tazminat olarak eski kiracınızdan istemeniz.
saygımla.
Kiracı ile kontratım 1 yıllık.....1nci yıl bitti kontrat otomatik olarak 1 yıl daha uzadı...2 nci yılın sonunda kiracı 2 gün önce haber vererek evi tahliye etti.Bildiğim kadarı ile kontrat bitim tarihinden 2 ay önce den haber verilmez ise kontrat otomatikman bir yıl daha uzuyor.ama böyle bir madde kontrata yazmamışız.
merhaba.
öncelikle 1+1 yıl olması farketmez. her defasında bir yıllığına uzar bu sözleşme.
konuya ilişkin kanun maddesini yazmıştım. tekrar yazayım. 6570 sayılı gayrimenkul kiraları hakkında kanun Madde 11 - Kiracı kira müddetinin bitmesinden en az on beş gün evvel mecuru tahliye edeceğini yazı ile bildirmediği takdirde sözleşme aynı şartlarla bir yıl uzatılmış sayılır.
2 ay gibi bişey yok. sözleşmeye yazılması da gerekmiyo.
vesselam cevabım aynı. değişmedi.
saygımla.