Yoklama Kaçağı - Askerlik ile ilgili
Öncelikle herkee merhaba büyük bir sorunum var ve ancak bu forumda artık cevap alabilirim diye düşündüm...
şimdi ben üni ye kayıtlıydım 2 yıllık ama bir kaç dersten kalınca okul 4 yıla uzadı, bende 2.yıldan sonra gitmedim kayıtda yaptırmadım öyle kaldı yani...ama geçen gün eve üniden kayıdımım silindiğine dair kağıt geldi 86 doğumlyum köyden sordurdum yoklama kaçağı olarak görülüyormuşum ?
birde bu askerliği artık tecil ettirebilirmiyim ? bu sorular beni yedi bitirdi askerlik şubesine faln gidemiyorum bakarsın derhal askere faln alırlar yani bu aralar askere gidecek durumda değilim bilgileriniz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim...
kısacası bu askerliği 1 yıl da olsa tecil ettirme şansım varmı merak ediyorum
Re: Yoklama Kaçağı - Askerlik ile ilgili
Alıntı:
max-payne rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle herkee merhaba büyük bir sorunum var ve ancak bu forumda artık cevap alabilirim diye düşündüm...
şimdi ben üni ye kayıtlıydım 2 yıllık ama bir kaç dersten kalınca okul 4 yıla uzadı, bende 2.yıldan sonra gitmedim kayıtda yaptırmadım öyle kaldı yani...ama geçen gün eve üniden kayıdımım silindiğine dair kağıt geldi 86 doğumlyum köyden sordurdum yoklama kaçağı olarak görülüyormuşum ?
birde bu askerliği artık tecil ettirebilirmiyim ? bu sorular beni yedi bitirdi askerlik şubesine faln gidemiyorum bakarsın derhal askere faln alırlar yani bu aralar askere gidecek durumda değilim bilgileriniz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim...
kısacası bu askerliği 1 yıl da olsa tecil ettirme şansım varmı merak ediyorum
aslında diğer başlıklarda soruna yanıt bulabilirdin.
cevaplıyorum,
hayır tecil ettiremezsin, öğrenci durumundan çıkmışsın ve yoklama tarihinde yoklamanı yaptırmamışsın yani sağlık nedeni ya da yeniden öğrencilik durumun olmayacaksa tecilinde olmaz.
yoklama kaçağı iken şubeye gitmekten korkma, bir şey olmaz, bundan emin olabilirsin ancak madem korkuyorsun telefonla da sorabilirsin istediğini.
bakaya durumuna düştükten sonraysa tehlike başlıyor.
peki bakaya durumuna düşmemek için ne yapmalıyım ? birde bu üni den kaydı silinenler için 1 yıl tecil hakkın var diyorlardı bu doğrumu ?
birde şimdi askerlik şubesine gitsem bana ne yaparlar yani direk muayne olup işte 2-3 gün içinde askeremi alırlar...dostum bunlar basit sorular ama bilgim yok bu konularda yardımlarınızı bekliyorum
Slm ben 1986 doğumluyum, şu ana kadar askerlikle ilgili ne aradılar beni nede sordular,benim sorum yeni çıkan kanuna göre. Savcılık tarafından ifadememi başvurulcak bakaya kalmışsam cezası varmı, yani açıkçası neyle karşılaşacamı ileride bilmiyorum cevap bekliyorum..tşk
ne zaman baksam en az 20 kişi var ama hiç cevap veren yok çok acil arkadaşlar yukardaki soruma cevap arıyorum yokmu bilen
Ben öğrenciyim ama bakaya görünüyorum.Memurluğa atandım ne yapacağım? Tecil belgesi istiyorlar bilgisi olan var mı?
Slm Max Payne kardeş. Senin durumunu okudum ve senin durumun benimle tam olarak aynı biliyormusun yanlız ben 84 doğumluyum yani demek istediğim bende 2 yıllık üniversite okuyordum ve ilk sene ilk dönem okula gittim sonraki dönemlerde okula gidemedim çalışıyordum dükkanımızda sonra 4 sene kadar uzadıktan sonra okul kağıt geldi banada işte kayıt olmadığınız için kaydınız silinmiştir diye. Bu arada askeriye yi hiç aramamıştım en son içim el vermedi aradım bana ordaki kadın yoklama kaçağı gözüküyorsun muane olman lazım dedi. Ve bu yaklaşık 2 senedir böyle gitmiş yani anlıyacağın seni arayıp sormazlar gidip muane olmazsan ama bu durumda girip bi devlette çalışamazsın neyse zaten senin isteğin çalışmak değil.Ben senin durumunu anladım eğer 1 sene daha gitmek istemiyorsan şimdi askerlik için Muane döenmleri vardır önceden 3 müş galiba şimdi 4 dönem olmuş eğer muaneye gitmezsen çok büyük bir sorun olmaz ama okul kaç yılında kaydını sildi ona bakarak hareket et ve eğer imkanın varsa bi sınava gir ve bi okula kayıdını yaptır.Ama eğer bu okulu kazanmadan şimdi bu aralar muaneye gidersen okul kazanmanın bir faydası olmaz çünkü sen önceki okulundan atıldığın için başka okula kayıt yaptırmadan o ara muana olursan eğer sana sevk tarihi verirler ve bu saatten sonra asker yolu başlamış olur.Belki hemen yollarlar belki sene sonuna atarlar ben muana oldum sene sonuna attılar bu yaz muana olmuştum 2 ocak da askerim allah izin verirse. Yani uzun lafın kısası sana tavsiyem ya paşa paşa okul kazan git oku yada paşa paşa muaene ol askere git hiç stres yapma.Zaten ben geciktim ona üzülüyorum orda bu yüzden sıkıntı yaşıycam sen benden 2 yaş küçüksün en azından bi an önce git askerliğini yap sonuçta askerlik güzel ve gurur verici bir şeydir ve gerekirse vatan için ölmek benim namus borcumdur onlarca insan yapıyor askerliği benimde psikolojim çok iyi değil ama insan güçlü olmalı hayat acımasız yapamazsın bişi destek olucaksın kendine ben bi yandan heycanlığım gideceğim için ve biyandan ise orada yaşıyacaklarımı tahmin edebiliyorum.Zor olucak ama orda kazandığın arkadaşlıklar başka olucak 15 ay sıkıcan dişini sonra en azından bir anın olucak allah izin verirse. Neyse umarım yardımcı olmuşumdur kardeş kal sağlıcakla.
slm benım sorunum 31aralık2008 de tecil surem bitti şubeye gidip sulusumu alabilirmiyim