Hakaret Kamu Davas- İnternet
Eşime açmış olduğum boşanma davamız sürerken eşim kendisine ait kamuya açık türkiyedeki tüm kullanıcılara açık şahsına ait bir internet sitesinde benim ve ailemin hakkında bir çok hakaret, küfür dolu yazı yazması ve ayrıca eşim ile tanıştıgım ve evlenene kadar ki yaşadıgımız ve evlendikten sonrada yaşadıgımız sorunları hakaret ve küfür ederek bir çok yazı yı şahsına ait internet sitesinde alenen sunması üzerine bende bu siteden hakkımda yazılan yazıların bilgisayar çıktılarını alarak savcılığa şikayette bulundum ve aile mahrumiyetimizin ihlal edilmesi hakaret ve küfür etmesinden dolayı şikayetçi oldum, daha sonra bu şikayetimi takip ettim :) ve savcı benim bu şikayetimi ayrıca delillerimide haklı bulduki dava açıldığını adliyeden öğrendim :) dava kamu davası hakaret olarak açıldıgını öğrendim.
1: Eşime ait bu internet sitesi şuanda korumalı olarak şifre konmuş durumda ve siteyi kamuya kapatmış durumda dır. Sanki şifresi olmayan kimse giremez o siteye imajı yaratmak istediği açıkca ortada olsada almış oldugum çıktıların yararı olmayacakmıdır?
2: Bu davada avukatım yok olması şartmı?
3: Avukat olmasa da ben katılsam olurmu?
4: Ben ve avukat olmasada dava yinede devam edermi?
5: Benim davaya katılmamam benim aleyhime olurmu?
6: Bu dava da kazanma şansım nedir olasılıklar olumlu yada olumsuz neler olabilir?
7: Davada eşim ceza alırmı alır ise bu ceza ne cezası olur hapismi yoksa para cezasımı?
Saygılarımla.
Re: Hakaret Kamu Davasi Internet
Sn. Sevcan,
ceza hukukuna ilişkin iddialı değilim. ama nacizane şunları söyleyebilirim.
dava kamu davası olarak açıldığından siz veya bir avukatınız olmadan görülebilecek ve yargılama yapılacaktır.
bu konuda avukat tutmanız elbetteki daha avantajlı olacaktır.
temin etmiş olduğunuz çıktılar elbette delil niteliğinde olacağından, müşteki sıfatıyla davaya katılıp; bunları ibraz edebilirsiniz.
bu haliyle eşinizin ceza alacağını düşünüyorum.
ancak yeni sistemde 2 yıldan düşük hapis cezaları infaz edilmiyor; tecil ediliyor. yani eşinize ceza verilse bile bu ceza infaz edilmez. ancak eşiniz başka bir kasıtlı suçtan solayı yargılanır ve mahkumiyet cezası alırsa, bu davada alacağı ceza da ona eklenir ve ikisi birden infaz edilir.
saygımla.
Alıntı:
Av.Gökhan D. (Kocaeli) rumuzlu üyeden alıntı
Sn. Sevcan,
dava kamu davası olarak açıldığından siz veya bir avukatınız olmadan görülebilecek ve yargılama yapılacaktır.
temin etmiş olduğunuz çıktılar elbette delil niteliğinde olacağından, müşteki sıfatıyla davaya katılıp; bunları ibraz edebilirsiniz.
ancak yeni sistemde 2 yıldan düşük hapis cezaları infaz edilmiyor; tecil ediliyor. yani eşinize ceza verilse bile bu ceza infaz edilmez. ancak eşiniz başka bir kasıtlı suçtan solayı yargılanır ve mahkumiyet cezası alırsa, bu davada alacağı ceza da ona eklenir ve ikisi birden infaz edilir.
saygımla.
Çok teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için faydalı oldu tekrar teşekkürler.
rica ederim, umarım faydalı olmuştur.
Alıntı:
Av.Gökhan Dirican rumuzlu üyeden alıntı
Sn. Sevcan,
saygımla.
20 gün sonra 1. celse yani ilk dava görülecek ilk dava nasıl geçer, benim orda bulunmam bir işe yararmı, benim ne yapmam lazım ilk celsede herhangi bir şey yapmam gerekirmi, davaya nasıl hazırlanmam lazım.