Re: Araca şerh koymak için.
Bu iddialarınızı ve konuyla ilgili delillerinizi eklediğiniz dilekçenizi, davaya bakmakta olan hakimliğe sunun ve 'aracın üstüne boşanma ve edinilmiş ortak mallar konusunda kesin karar verilinceye kadar satılamaz şerhi ' konulmasını talep edin. Sn.Hakim uygun görürse sözkonusu karar, ilgili trafik bölgedeki ARACIN DOSYASINA iletilir ve işlenir.
merhaba,
eğer aracının 2002'den sonra edinildi ise ve eşinizle siz başka bir mal rejimi seçmedi iseniz edinilmiş mallara katılma rejimi nedeniyle araç üzerinde sizin 1/2 katılma alacağınız olacaktır ve ancak bunu nakden talep edebileceksiniz.
şayet iyi bir savunma ile, anlaşmalı boşanma protokolündeki ifadenin de yardımıyla, aracın edinilmiş mal değil de sizin kişisel malınız olduğunu ispat edebilirseniz (örneğin, aile yakınlarından kalan miras parasıyla alındığı; yahut aracın zaten evlenmeden önce sizin mülkiyetinizde olan başka bir malın satılmasından elde edilen gelirle alındığı gibi) aracın tüm mülkiyetini kurtarma ihtimaliniz az da olsa var.
diğer konuda da diğer cevap veren arkadaşın söylediği üzere, boşanma davasına bakan mahkemeye beyanda bulunurak; aracın satılmamasına yönelik bir tedbir isteyebilirsiniz.
bende şu anda boşanma arefesindeyim aracımı geçen yıl nisanda aldım
şimdi aracımın yarısına ortakmı
ruhsatı bana ait kredisini ben çektim parasını ben verdim
Re: Araca şerh koymak için
Boşanma davası henüz açılmadı Evlilik birliği içerisinde alınan eşimin adına olan otomobile şerh koydurmak istiyorum Ne yapmam gerekiyor hangi merciye başvurmalıyım