LTD Şirketi SSK Borcu ve Kayıp Ortaklar
2007 şubat 2007 Eylül Dönemleri Arasinda Bir Ltd şti De %10 Olmak üzere Ortaklik Yaptim,daha Sonrada Hissemi Başka Bir Ortağa Devrettim.ticaret Sicilde De Yayinlandi.şirket şu An Boşta Ve Ortaklar Kayip.ikamet Ettiğim Annemin Evine Ssk Dan Bağli Bulunduğum Döneme Ait Ssk Borcu Gelmiş.bu Borcun Kanun Gereği Bana Ait Olan Kismini Mi öderim Yada Ortaklar Kayip Olduğu Için Tamamini Mi öderim.şirkette Müdürlüğüm Olmadi.
Ilgilenenlere Teşekür Ederim.
Re: Ltd şti-ssk Borcu -kayip Ortaklar
Normalde hissenize düşen kısmı bir dilekçe ile yatırısanız sorumluluğunuz kalkar. 04/06/2008 tarihinden itibaren limited şirketlerde hisse devri yapılması halinde devralan ve devreden ortak vergi ve ssk borçlarından birlikte sorumludur.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk Gülten
Re: LTD Şirketi SSK Borcu ve Kayıp Ortaklar
İstanbul Ticaret Odası'nın merkezine veya Perpa, Giyimkent giib herhangi bir şubesine gidin ve 6 YTL karşılığında "aslı gibidir" kaşeli, ortaklıktan ayrıldığınızı ve ortaklık hissenizi gösterir tic.sicil gazetesi nüshasını alın. Hatta 2007'de ilan edilmiş tüm gazetelerin nüshasını alın. SSK'ya gidip önce bir borç dökümü alın. Borçtan %10 oranından sorumlu olduğunuz ve son yapılandırma kanununu kaçırdığınız için, ilgili dönem borçlarının faiziyle hesaplanmasını ve hissenize düşen oranı ödemek istediğinizi dilekçede belirtin. Dilekçeden bir nüshada kendinize saklayın (alındı kaşeli nüsha). Tüm bu işlemlerden önce Takip Servisi'ne giderek önce durumu sözle ifade edip, yardımcı olmalarını, sorumluluğunuzla tutarı ödemek istediğinizi, mağdur olduğunuzu, yardımcı olmalarını istediğinizi ifade edin.Borcu hesaplattırıp ödediniz diyelim. Ödedikten 2 gün sonra yeni bir dilekçe verin. Ödeme dekontları ekinde, ilk dilekçeye atıf yaparak hissenize düşen miktarın tarafınızdan ödendiğini ve bu nedenle aleyhinize yapılmış tüm takiplerinin durdurulmasını talep edin. Bunlar gereksiz gibi gözükse de uygulamada çok faydalı aksiyonlardır.