Sözleşmesiz çalıştığım işyerinden ayrılma
ben işyerimde diplomamı kiralamıştım 7 ay önce sigortam o tarihten beri yatıyor. 2 dan beride çalışıyorum. fakat sözleşme yapmadık ayrılmak için ne yapmam gerekir bana sorun çıkarabilirlermi. kaç gün içinde serbest kalabilirim. oradan ayrılıp başka bir yere geçmek için soruyorum teşekkürler.
Re: Sözleşmesiz çalıştığım işyerinden ayrılma
Her ne kadar sözleşme yapmadık desenizde aranızda sözlü bir sözleşme bulunmaktadır.İhbar önellerine uyarak yani fesih bildiriminden itibaren 2 hafta sonra işten ayrılabilirsiniz.
Alıntı:
GKBU rumuzlu üyeden alıntı
ben işyerimde diplomamı kiralamıştım 7 ay önce sigortam o tarihten beri yatıyor.
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Her ne kadar sözleşme yapmadık desenizde aranızda sözlü bir sözleşme bulunmaktadır.İhbar önellerine uyarak yani fesih bildiriminden itibaren 2 hafta sonra işten ayrılabilirsiniz.
Sanıyorum Ulaş bey 2 aydır çalışıyor olmanız kısmına bakarak 2 hafta olarak belirtmiş.Oysa 7 aydır adınıza prim ödendiği için 7 aydır işyerinde çalışıyor görünüyorsunuz.
İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, ihbar süresi
4 haftadır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sanıyorum Ulaş bey 2 aydır çalışıyor olmanız kısmına bakarak 2 hafta olarak belirtmiş.Oysa 7 aydır adınıza prim ödendiği için 7 aydır işyerinde çalışıyor görünüyorsunuz.
İşi altı aydan birbuçuk yıla kadar sürmüş olan işçi için, ihbar süresi
4 haftadır.
Evet,ilk kısım dikkatimden kaçtığı için çalışma üzerinden ihbar önelini belirttim.Doğrusu 4 hafta olacak.
bu arada "diploma kiralamıştım" derken buna karşın birde sigortanız yatıyorsa (muhtemelen zorunluluktan dolayı) ortada kanunsuz bir durum var demektir.