Geçmişe yönelik nafaka davası
Herkese iyi günler diliyorum.
Ben 26 yaşında Bilgisayar Mühendisi, evli bir bayanım. Özel sektörde çalışmaktayım. (evlilik tarihi: 28.07.2004)
Sorum şu olacaktı;
Annem ile babam, annem hamile iken, babamın annemi aldatması sebebi ile boşanmışlar. İlk bir kaç sene nafaka verdi ise de, daha sonra hiç vermedi.Adres değiştirip, yokolma vs. Şu anda nerede olduğunu biliyorum. Malesef evlendikten sonra öğrendim.
Acaba geçmişe yönelik, nafaka veya tazminat davası açabilir miyim?
Ödemediklerini geri alabilir miyim?
(şu an evli değil, 2. eşinden de boşandı ve 2. eşinden bir kızı daha var) teşekkür ederim, saygılar.
Cevap: Geçmişe yönelik nafaka davası
merhabalar ben birikmiş nafakaları talep ettim tam 11 yıllık ama ha bire tebligat yolluyorum ne eskisini ne yenisini alabiliyorum
adam ssk şirkette çalışıyo 2. 000 maaşla bi kuruş alamadım aylık 550 tl nafaka vermek zorunda her ay mahkeme kararım var hatta 3 aya kadarda hapis verdi mahkeme süreç nolur bilmiyorum bekliyorum
Tazyik hapsine ilişkin karar muhtemelen işe yarayacaktır.
Yakalaması çıktığında sizi / avukatınızı arayacağını düşünüyorum.
tazyik hapsinede karar verildi mahkemede 3 aya kadar kararı hakim imzaladı tebligat gönderildi bugün sanırım bekliyorum takip ediyorum itiraz ederse karara nolacak peki
İtirazı muhtemelen reddedilecek,
ya ödeyecek, ya hapis yatacak.
tebligat gidince kaç gün içerisinde itiraz etme hakkı var itiraz ederse şayet tekrarmı mahkeme olunacak
icra dairesindede tabep ettim nafakamı öde diye sürekli adresine tebligat yolluyorum ama ödemiyo aylardır ugraşıyorum
Adresine sürekli tebligat yollamanıza gerek yok. Bunu ne amaçla yapıyorsunuz? İcra emrini tebliğ aldıysa artık yeni yeni tebligatlara ihtiyaç yok. İcra işlemine geçebilirsiniz.