Cezanin Kesinleşmesi Sorunu
Başıma gelen bir bıçaklanma olayı sonucu fail 5 yıl hapis cezası aldı.Ceza kesinleşmeden yargıtaya başvurdukları için şuan çocuk dışarda.Fail dışardayken evimin etrafında tehlikeli olarak dolaşmaya devam etmiştir.Aileme bişey yapar diye korkuyorum.Dava bitince failin ögrenci belgesi getirmesiyle asliye ceza hakimi faili dışarı çıkarmıstır.Ama ben kendimi güvende hissetmiyorum.Ben şuan üniversitede okuyorum ve başımı belaya sokmak istemiyorum.Fail de hakime para yedirdik de çıktım ceza almadım gibi saçma sapan sözler kullanıyormuş.Şuan benim savcılığa şikayetim var ve sanırım tehditten dava açılacak.Benim isteğim failin cezasının kesinleşmeden içeri girmesi.Dava 7 eylülde sonuçlandı ogünden beri dışarıda fail.Ben failin tekrar tutuklanması için bir üst mahkemeye yani ağır ceza mahkemesine mi itiraz etmeliyim?Bunun bir süresi varmıdır?Failin yargıtaydan cezasının kesinleşmesi beklenmeden içeri tekrar atılması mümkünmü?Ayrıca failin ailesi de beni ve akrabalarımı sürekli olarak baskı kurarak davadan vazgeçmem için rahatsız etmişlerdir.Bu konu failin tekrar içeri girmesinde etkili olurmu?Yoksa dosyanın yargıtaydan dönmesini mi beklemeliyim?
cevaplarınız için teşekkür ederim.
Re: Cezanin Kesinleşmesi Sorunu
bu konu hakkında bilgi verebilecek birisi var mı acaba?
Re: Cezanin Kesinleşmesi Sorunu
Bir şey yapamazsınız. Savcılığa tehditten dolayı bir şikayette bulunun. Dosyanın Yargıtay'dan gelmesini bekleyin.