Merhabalar
Biz Programcı kadrosunda çalışan memurlar olarak büyük bir hatanın içerisinde çalıştırılıyoruz.
gerek 657 gerek sözleşmeli memur kadrosunda olsun devlet işe aldığı programcıları GİH kadrosunda çalıştırıyor. Ben şahhsım adına bilgisayar Programcılığı bölümü mezunuyum, aldığım diplomada teknik bölüm yazıyor. Ayrıca bu kadroda çalıştırılan mühendis, fizik vs. mezunlarıda aynı şekilde GİH kadrosunda. Yaptığımız işin Tenkik bir iş olduğu aşikardır. Bu ülkede Üniversiteler bile bu konuda bize teknik diploma verirken devletin bizi GİH kadrosunda çalıştırması akıl alır şey değildir. devlet bu kadroları şöyle tanımlamış.
http://www.dpb.gov.tr/kanun.htm
Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı web sitesi 657 sayılı kanun
sayfa: 4186 ayrıntılı incelenebilir.
Madde 36 – (Değişik: 30/5/1974 - KHK - 12; Değiştirilerek kabul: 15/5/1975 - 1897/1 md.)
Bu Kanuna tabi kurumlarda çalıştırılan memurların sınıfları aşağıda gösterilmiştir.
I - GENEL İDARE HİZMETLERİ SINIFI:
Bu Kanunun kapsamına dahil kurumlarda yönetim, icra, büro ve benzeri hizmetleri gören ve bu Kanunla tespit edilen diğer sınıflara girmeyen memurlar Genel İdare Hizmetleri sınıfını teşkil eder.
II - TEKNİK HİZMETLER SINIFI:
Bu Kanunun kapsamına giren kurumlarda meslekleriyle ilgili görevleri fiilen ifa eden ve meri hükümlere göre yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar, jeolog, hidrojeolog, hidrolog, jeofizikçi, fizikçi, kimyager, matematikçi, istatikçi, yöneylemci (Hareket araştırmacısı), matematiksel iktisatcı, ekonomici ve benzeri ile teknik öğretmen okullarından mezun olup da, öğretmenlik mesleği dışında teknik hizmetlerde çalışanlar, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi veya bölümlerinden mezun şehir plancısı, yüksek şehir plancısı, yüksek Bölge Plancısı, 3437 ve 9/5/1969 tarih 1177 sayılı Kanunlara göre tütün eksperi yetiştirilenler ile müskirat ve çay eksperleri, fen memuru, yüksek tekniker, tekniker teknisyen ve emsali teknik unvanlara sahip olup, en az orta derecede mesleki tahsil görmüş bulunanlar, Teknik Hizmetler sınıfını teşkil eder.(1)
Bu yanlışlık bir çok konuda mağduriyete sebep olmaktadır. Ben ve bir çok programcı arkadaşım bu konuyu mahkemeye götürmeyi düşünüyoruz. Toplu olarak bu işi nasıl mahkemeye götürebiliriz, nasıl takip edebiliriz, bu konuda bize yardımcı olabilirseniz çok mutlu oluruz.
Teşekkürler..