SSK primi çakışması halinde sorun olur mu?
14.12.2008 tarihi itibariyle işimden istifa ediyorum. 24.11.2008 tarihinde yıllık izne ayrıldım.İznim 14.12.2008 tarihinde bitecek.Bu arada ben 01.12.2008 tarihinde başka bir kurumda göreve başlayacağım.Bu durumda 14 günlük bir prim çakışması söz konusu olacak.Bu durumun bana her hangibir geri dönüşü olur mu?Primlerin çatışması beni etkiler mi?
Re: SSK primi çakışması halinde sorun olur mu?
1 ay içerisinde 30 günden fazla hizmetiniz emekliliğinizde hesab edilemez çakışan fazladan 14 gününüz kuruma yazılı müracaatınız ile güntoplama dilekçesi vermeniz veya ilerde emeklilik müracaatınızda iptal edilecektir. Size fazladan bir kârı olmaz zararı da olmaz fuzuli olarak bildirilmiş bir 14 gününüz var demektir.
İşçinin yıllık ücretli izin esnasında çalışması yasaktır.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk Gülten
Doğru yasaktır ama her iki işyeride aynı süreler için kuruma gün ve kazanç bildireceklerdir. Ben Hizmet cetvelinde ne göreceğini ve emekliliğinde günlerinin nasıl hesaplanacağını izah ettim. İzinde başka bir işyerine girip çalışması Kurumu tahsis işlemleri açısından ilgilendirmez o ayrı bir konudur.
Tanıdığım birinin geçmişte sizin gibi her iki kurumda çakışan pirim ödemesi yüzünden 6 ay civarında emekliliği gecikmişti..Çalışırken ayrıldığınız kurumdaki pirim çakışmanızı emekliliğinizi beklemeden halledin bence.Suç teşkil etmiyor ama emekliliğiniz zamanına bırakırsanız sorun yaşayacağınız kesin...
Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Önceki çalıştığım yerde sözleşmeli personel (4/b) li olarak prime esas kazançım söz konusu.Benim ifademle ücretli çalışıyordum.Sonraki yerde ise öğrenci girişi yapıldı daha sonra emeklilikte borclanacaksın bu süreyi(bu süre 6 ay kadar eğitim veriliyor) denildi.Ayrıca emekliliğime kadar bırakmamak için ne yapmam gerekir.Nasıl bir yol izlemeliyim.
Sayın brhnzlm;
Kuruma bir dilekçe yazarak hizmet sürelerimin toplanıp gün sayımın ve emekli olacağım tarihin tarafıma bildirilmesini istiyorum derseniz.
Size er geç yazılı olarak toplam gün sayınız ve emeklilik tarihinize ait bilgi gelecektir.
Ancak gerek Kurumdan gerekse internet üzerinden alacağınız hizmet cetvellerinde herhangi bir değişiklik göremezsiniz.
Çakışmalar dosyada ayıklanır ve sigortalıya net gün sayısı yazılı olarak bildirilir.