Kadastro ile verilen tapu ile mal kaçırma
Babam benim yokluğumda köyümüzden kadastro geçerken üzerinde bulunan tapulu yerlerin yarısını kardeşime vermiş.yani tapu ile tescilini yaptırmış .köyümüzün kadastro işlemleri 11 yıl önce yapıldı .ben yapılan bu işleme itiraz edebilirmiyim . yani mal kaçırma nedeniyle dava açabilirmiyim?
bu işlemi babamın sağlığında yapabilirmiyim yoksa vefatından sonramı yapmam lazım mirascılığı hak ettikten sonra yani.bu konuda aydınlatırmısınız ..
Re: Kadastro ile verilen tapu ile mal kaçırma
3412 Sayılı Kadastro Kanunun 10 md gereği her ne kadar kadastroda yapılan işlemlere karşı 10 yıllık hak düşürücü süre öngörülmüşse de bu hak düşürücü istisnai durumlara ilişkin hükümsüz kalmaktadır. Burada beklenen bir miras hakkınız söz konusu olduğu için ve babanız henüz hayatta olduğundan bu süre sizin açınızdan herhangi bir hüküm ifade etmeyecektir, henüz mirasçılık sıfatınız bulunmadığından dolayı zamanaşımı ve hak düşürücü süreler sizin açınızdan işlemeyecektir. zira zamanaşımı ve hak düşürücü süreler dava ve talep edildiği tarihten itibaren başlar. Ancak mirasbırakanın vefatından sonra bu hak dava ve talep edilebilir bir hak olacaktır.
Re: Kadastro ile verilen tapu ile mal kaçırma
Alıntı:
Av.Selim Hartavi rumuzlu üyeden alıntı
3412 Sayılı Kadastro Kanunun 10 md gereği her ne kadar kadastroda yapılan işlemlere karşı 10 yıllık hak düşürücü süre öngörülmüşse de bu hak düşürücü istisnai durumlara ilişkin hükümsüz kalmaktadır. Burada beklenen bir miras hakkınız söz konusu olduğu için ve babanız henüz hayatta olduğundan bu süre sizin açınızdan herhangi bir hüküm ifade etmeyecektir, henüz mirasçılık sıfatınız bulunmadığından dolayı zamanaşımı ve hak düşürücü süreler sizin açınızdan işlemeyecektir. zira zamanaşımı ve hak düşürücü süreler dava ve talep edildiği tarihten itibaren başlar. Ancak mirasbırakanın vefatından sonra bu hak dava ve talep edilebilir bir hak olacaktır.
sayın avukat bey;çok teşekkür ederim beni aydınlattığınız için ben memleketten uzakta olduğum için bu işlem benden habersizce yapılmış. benim tüm uyarılarıma rağmen babam kendide istemesine rağmen şu an geri dönüş işlemini yapmadı vede öyle kalacak sanırım..sizinde dediiğiniz gibi misarçı olduüumda dava açarak bu durumu düzeltirim umarım..bu dava süreci çok uzun bir süre oluyormu yani ispatlaması kolaydır umarım..