Kat mülkiyetine son uyarı
Uyarı var
Kat mülkiyetine geçişte son yıl
İzmir Barosu Avukatlarından A.D, taşınmazların kat mülikiyetine geçişi için son bir yıla girildiğini, aksi taktirde yıllık bin YTL idari para cezası kesileceğini dile getirip vatandaşları uyardı.
"Zaman kaybetmeden başvuruda bulunun, hakkınızı yitirmeyin" dedi.
29/11/2008 Hürriyet G.Z.T
Re: Kat mülkiyetine son uyarı
Alıntı:
mehmet emin sezen rumuzlu üyeden alıntı
Uyarı var
Kat mülkiyetine geçişte son yıl
İzmir Barosu Avukatlarından A.D, taşınmazların kat mülikiyetine geçişi için son bir yıla girildiğini, aksi taktirde yıllık bin YTL idari para cezası kesileceğini dile getirip vatandaşları uyardı.
"Zaman kaybetmeden başvuruda bulunun, hakkınızı yitirmeyin" dedi.
29/11/2008 Hürriyet G.Z.T
Bu işlemi her daire sahibi kendisi mi yapacak yoksa yönetici mi ilgilenecek?
"Apartman, site yöneticisi ya da kat maliklerinden herhangi birinin, tapu sicil müdürlüğüne müracaatıyla taşınmazın kat mülkiyetine geçişi 28 Kasım 2009 tarihine kadar talep edilmelidir" yazısını okudum.Sanırım sorumun cevabını kendim buldum,yine de teşekkürler...
Ancak kat mülikiyetine geçiş için her kat malikinin imzası ve her dairenin DASK sigortasını yaptırması gerekmekte. Yani bir kat maliki DASK sigortasını yaptırmazsa bütün apartman mağdur olabilir.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Ancak kat mülikiyetine geçiş için her kat malikinin imzası ve her dairenin DASK sigortasını yaptırması gerekmekte. Yani bir kat maliki DASK sigortasını yaptırmazsa bütün apartman mağdur olabilir.
Evet, ayrıca okuduğum yazıda "Müracaat esnasında her bağımsız bölüm sahibine ait oturma ruhsatı ve zorunlu deprem sigortası poliçesi mutlaka yanında olmalıdır. Bu işlemin yapılması için herhangi bir tapu harcı alınmamakta olup, vatandaşlar tarafından sadece Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Döner Sermaye Kontrollük Hizmetleri ve Döner Sermaye ücreti yatırılacaktır.” diyordu.