Re: Mirasin Tek Kişiye Devri
miras bırakan mirasçısından mal kaçırmak amacıyla aslında herhangi bir bedel almadan tapuda erkek çocuğu lehine satış gibi işlem yapması diğer mirasçıdan mal kaçırması durumunda devredilen malların satım işlemlerinin geçersizliği her zaman ileri sürülerek iptali istenebilir
Re: Mirasın Tek Kişiye Devri
Peki karşılıksız degilde para karşılıgı oğluna satış yaptıgını kanıtlar bir satış sözleşmesi veya belge alırsa peki neolur??
Bedelsiz degilde birpara karşılıgı olursa ilerde malkaçırmaya girermi???
SÖzleşmede belirtilen paranın ödendiğinin belgeyle ıspatı,alan kişinin bu bedeli ödeme gücü olduğunun ıspatı,babanın aldığı parayı ne yaptığının ıspatı gibi konular gündeme gelecektir bu durumda.
Peki parayı elden verildiği söylense. Baba aldıgı parayı nereye harcadıgını sormaları biraz özele girmezmi yani belki diyecek ben kumar oynadım yedim içtim
1- Parayı ödeme gücü oldugu mutlaka araştırılırmı ?
2- Parayı aldım diyen baba parayı nereye harcadıgını mutlaka acıklamak zorundamı ? ( yedim içtim - kumar oynadım diyemezmi )
Baba- oğul arasında satış yapıldıysa,diğer mirasçılar( baba vefat ettikten sonra) mirastan mal kaçırıldığı iddia ederek dava açabilirler.Açtıkları davada mirastan mal kaçırılmadığı ancak yapılan satış için makul değerin ödendiğinin ıspatı ile yapılabilir.Ispat için önce bedelin ödendiğini, sonra da babamdan para verip aldım diyen oğulun o kadar parayı ödeyebilecek gücü olduğunu belgelemesi gerekir.
İsterseniz durumu tersine( babanız ile kardeşiniz arasında) böyle bir işlem yapılmış olsa idi nasıl düşünür,neler yapardınız,Kardeşiniz ben parasını ödedim dediğinde ne yapardınız onu bir düşünün daha kolay anlayabilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Baba- oğul arasında satış yapıldıysa,diğer mirasçılar( baba vefat ettikten sonra) mirastan mal kaçırıldığı iddia ederek dava açabilirler.Açtıkları davada mirastan mal kaçırılmadığı ancak yapılan satış için makul değerin ödendiğinin ıspatı ile yapılabilir.Ispat için önce bedelin ödendiğini, sonra da babamdan para verip aldım diyen oğulun o kadar parayı ödeyebilecek gücü olduğunu belgelemesi gerekir.
İsterseniz durumu tersine( babanız ile kardeşiniz arasında) böyle bir işlem yapılmış olsa idi nasıl düşünür,neler yapardınız,Kardeşiniz ben parasını ödedim dediğinde ne yapardınız onu bir düşünün daha kolay anlayabilirsiniz.
şimdi şöyle bir şey 3 kat evin (arsa dahil) arkadaş kendi ödüyor ama tapu babasının üstüne araya giren ablası ablası bu kat benim miras hakkım diyor..
Babası hiç para vermemeiş sadece tapu üstünde durmuş ablasını bunu fırsat bilip pay almak istior
yani bende size tersini sorayım siz ev yatırdırnız 2 katlı ablanız geldi dedi bu 2. kat benim babamdan hak ama babanız o eve katkı yapmasa sadece tapu üstüne alsa ne derdiniz. ??
Alıntı:
yani bende size tersini sorayım siz ev yatırdırnız 2 katlı ablanız geldi dedi bu 2. kat benim babamdan hak ama babanız o eve katkı yapmasa sadece tapu üstüne alsa ne derdiniz. ??
Merhaba, inanın bu konuda burakilerin ya da sizin ne diyeceğiniz çok önemli değil, hakimin ne diyeceği, nasıl karar vereceği önemli. Size cevap yazanlar hep o açıdan bakarlar.