Eşime kefil oldum şimdi yok ortalarda
eşimle 1,5 yıldır ayrı yasıyoruz ama kendi belli bi adreste durmadıgı için boşanmamız bile 4.duruşmada ve devam ediyor.cektiği kredi borcuna kefilliğim var ama o zamanda bi işim bile yoktu kendi çalıştıgı yerde benide çalışıyor göstermiş.ve tabi sigortasız.şimdi ben ailemle yasıyorum ve icra gelmişti bende itiraz dilekçesi yazdım o bankada bana dava acmış şimdi ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.asıl borçlu yok ortada.benimde suan bi işim bi sigortam yada üzerime kayıtlı bir malım yok.bana yardım eder misiniz? şimdiden tesekkürler...
Re: Eşime kefil oldum şimdi yok ortalarda
Kefilliğiniz ticari kredi mi yoksa tüketici kredisi midir?
Alıntı:
Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı
Kefilliğiniz ticari kredi mi yoksa tüketici kredisi midir?
bireysel ihtiyaç kredisi...
tüketici
Kredi sözleşmesinde "Müşterek borçlu, müteselsil kefil" iseniz, asıl borçlu sizmiş gibi aleyhinize hemen ve etkin bir icra takibi yapılabilecektir. Borcun size ait olduğunu varsayın... Üstümde kayıtlı bir şey veya maaşım yok demişsiniz.Klasik, tipik ve standart icra takibi muamelelerine maruz kalırsınız.Evinize haciz gelebilir, sağa sola yazı gider vs. Maddi olarak kaybınız olmasa da, can sıkıcı durumlarla karşılaşabilirsiniz. Borç ödenebilecek nitelikte ise bir şekilde ödenmeye çalışılması (yapılandırılması) bu sıkıntıları yıllarca yaşamamak adına mantıklı olacaktır.
Alıntı:
MehmetMer rumuzlu üyeden alıntı
Kredi sözleşmesinde "Müşterek borçlu, müteselsil kefil" iseniz, asıl borçlu sizmiş gibi aleyhinize hemen ve etkin bir icra takibi yapılabilecektir. Borcun size ait olduğunu varsayın... Üstümde kayıtlı bir şey veya maaşım yok demişsiniz.Klasik, tipik ve standart icra takibi muamelelerine maruz kalırsınız.Evinize haciz gelebilir, sağa sola yazı gider vs. Maddi olarak kaybınız olmasa da, can sıkıcı durumlarla karşılaşabilirsiniz. Borç ödenebilecek nitelikte ise bir şekilde ödenmeye çalışılması (yapılandırılması) bu sıkıntıları yıllarca yaşamamak adına mantıklı olacaktır.
yanıtınız için cok tsk ederim yalnız hiç bir şekilde ödeyecek durumum yok peki ceza alırmıyım mahkemede???
bide borç 15.000 ytl
Eğer yasal süresi içerisinde mal beyanında bulunmazsanız ceza alabilirsiniz. Şu an mal beyanında bulunmama cezalarının infazı yok ama ileride ne olacağı belli olmaz. Ayrıca taksit sözleşmesi yapıp süresi içerisinde ödemezseniz de ceza alabilirsiniz.