cemaykutman rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili kardeşim yine sorularını sırasıyla cevaplıyayım
1-Yurt kur hesabına para yatırmazsan nolur bunun bu yönünü bilmiyorum Yurtkurun ne gibi uygulamalar yapar ve ben vergi dairesi çalışanı olarak bilmiyorum Ben sadece vergi dairesi açısından bilgi verebilirim Ancak bildiğim kadarıyla yurtkur her ödemediğin ay için yüzde 2,5 civarında gecikme zammı uygular ve sizden cebri tahsil yapma yetkisi yoktur bunu kesin biliyorum Çünkü zaten cebri tahsil yetkisi olmadığından vergi dairesine gönderiyor Burdan şunu çıkarmak lazım Yurtkurun hiç bir yaptırım gücü yok sadece ödeme yapmadığın sürece gecikme faizi uygular Bunu unutma Böylelikle senin zaman kazanma şansın oldukça fazla
2-Vergi dairesi sana ödeme emrini tebliğ ettikten sonra haciz kararı çıkacak Ancak bu kararın çıkabilmesi içinde en az 3-4 ay gibi zaman gerekli Vergi dairesinin iş yükü çok fazla olduğu için 3-5 bin ytl nin peşinde koşturmuyor Sadece uygulanması gereken prosüdürleri izliyor ama cebri tahsile geldiği zaman baya bir zaman alıyor yani ben size en az kesinlikle ve kesinlikle 3-4 ay kazanırsınız diyorum Vergi dairesinin bu parayı taksit yapma yetkisi yok Ancak siz taksit taksit gelip öderseniz Vergi dairesi asla ve asla haciz mekanizmasanı çalıştırmaz Böylelikle sizde taksitli ödemiş olursunuz Hatta vergi dairesinde bu işler 1-2 yılı bazen 3 yılı bulduğu oluyor Hadi diyorum ben senin bağlı bulunduğun vergi dairesi iş yükü az ve buda yine en az 3-4 ayı bulur Sende zaman kazanmış olursun Sende bu sırada ister 250 ister 500 isterse 100 ytl yatırarak bir an önce borcunu bitirmeye bakarsın
3-arabanızı zaten abinizin üzerine yapacaksanız bir sorun yok ama sırf bu iş için abinizin üzerine yapacaksanız bence kesinlikle yapmayın Vergi dairesi senin haciz işlemlerini başlatasıya kadar zaten siz bu borcu ödersiniz Farzedinki ödiyemediniz Tamam o zaman vergi dairesi haciz koyar fakat bununda satışa çıkması nerden bakarsanız 2-3 ayı bulur Bu işler öyle kolay değil Kaldıki vergi dairesi Adli icra gibi değildir. Önce sizden bunu isteğinizle ödemeniz cihetine gider Yine ödemezseniz üzerine Trafikten haciz koyar bir süre bekler Tekrar ödemezseniz bu kez yakalamalı hacze dönüştürür ve yakalandımı sizde gider borcunuzu kapatırsanız satışa çıkarmaz veya size resmi değil ama şifahi taksitte yaparlar
4-yurtkura ödeme yaparsanız aylık yüzde 2,5 faiz ödemekten kurtulursunuz Başkaca bir yaptırım kendileri uygulayamazlar Ödenmeyen yani geri kalan ödemediğiniz tutar kadar vergi dairesine cebri haciz için yazı yazar Bakın bunlar oldukça uzun zaman alır Bu zaman zarfındada zaten siz ödersiniz Brokrasi çok yavaş işliyor Her bir işler günlerce hatta bazen aylarca zaman alıyor Yani diğer bir ifade ile sizin borcunuz yurtkurdan çıkıp vergi dairesine gelesiye ve vergi daireside size ödeme emrini teblir edip haciz kararı çıkarısıya kadar nerden baksanız 4-5 ay alır ve bu söylediğim en az zaman dilimidir Yukarıdada söylediğim gibi bu genellikle 1-2 yılı hatta bazen 3-4 yılı bulduğu oluyor Onun için tedirgin olmanıza asla ve asla gerek yok Yeterki siz borcunuzu bir an önce ödemeye bakın
Esenlikle kalın