Arızalanan cep tel'i en sağlıklı gönderme yolu ve şekli nasıldır?
Cep telefonunu en sağlıklı bir şekilde nasıl gönderebiliriz yani satıcı firmaya teslim edersek nelere dikkat etmeliyiz servise direkt biz gönderirsek nelere dikkat etmeliyiz işi sağlama almak için teşekkürler....
Re: Arızalanan cep tel'i en sağlıklı gönderme yolu ve şekli nasıldır ??
Darbe, çarpma, düşürme vs gibi durumlar nedeniyle sevkiyatta veya kargoda ister istemez oluşabilecek birtakım fiziksel kusurların önüne geçmek için en doğrusu cihazı sizin servise götürmenizdir. Şayet yeni aldığınız bir cihaz ise (yani 30 gün içerisinde) ve ayıplı çıkmışsa direk satıcıya götürebilir, kanunda size tanınmış olan yasal seçimlilik haklarınızdan birini kullanabilirsiniz. Bu da iade/değişim şeklinde olabilir. Garanti süresi içerisinde arızalanan ürünü size en yakın servis istasyonuna teslim etmeniz uygundur.
Re: Arızalanan cep tel'i en sağlıklı gönderme yolu ve şekli nasıldır ??
sayın hksvr ben dediginiz gibi yaptım arızalı makinamı satıcıya 15 içinde götürdüm iade hakkımı kullanmak istedim satıcı vermem paranı getir tamir ettirelim vitrine koyup satiyim dedi bende buna karşılık kendim cihazın arızalı oldugunun tesbiti için servise yolladım bu aradada tüketici hakem heyetine başvurdum lehime karar verildi fakat mahkeme hakem heyetinin kararını bozdu ve ben zararlı çıktım hem telefonumdan hemde mahkeme masraflarından oldum.Bilginize Telefon servisten 3 ay sonra geldi ama tükoer yetkilisi almamamı alırsam ürünü kabul etmiş olacağımı söyledi 3 ay sonra yollanan yeni telefonu almadım yani telefondanda oldum tükodere güvenmiyorum artık....