Malın hayattayken paylaşımı
Merhabalar,
Öncelikle yanıtlayacak herkese teşekkür ederim.3 tane konutum var.Birinde eşim ve çocuklarımla oturuyorum.Diğer iki konutumu sağlığımda 2 çocuğuma vermek istiyorum.Yalnız ölünceye kadar benim olmasını,öldükten sonra çocuklarımın olmasını istiyorum.Oturduğumuz evinde ben veya eşime kalmasını,ölümümüz halinde onuda paylaşsınlar istiyorum.Çocuklarımın birisi 19 diğeri 15 yaşında.Ne yapmam gerektiği hususunda beni aydınlatacak olursanız sevinirim.Saygılar...
Re: Malın hayattayken paylaşımı
Vasiyetname yapabilir burada yazdıklarınızı orada belirtebilirsiniz. Ya da ölünceye kadar bakma sözleşmesi yapabilirsiniz. Ama bu takdir de şimdiden evlerinizin tapularını çocuklarınızın üzerine geçirmek zorundasınız. Bu durumda evlerinizin tapusu üzerine intifa hakkı gibi bir şerh koydurabilirsiniz.
Saygılarımla.
Re: Malın hayattayken paylaşımı
Alıntı:
fdemir rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Öncelikle yanıtlayacak herkese teşekkür ederim.3 tane konutum var.Birinde eşim ve çocuklarımla oturuyorum.Diğer iki konutumu sağlığımda 2 çocuğuma vermek istiyorum.Yalnız ölünceye kadar benim olmasını,öldükten sonra çocuklarımın olmasını istiyorum.Oturduğumuz evinde ben veya eşime kalmasını,ölümümüz halinde onuda paylaşsınlar istiyorum.Çocuklarımın birisi 19 diğeri 15 yaşında.Ne yapmam gerektiği hususunda beni aydınlatacak olursanız sevinirim.Saygılar...
Tapu dairesine gidin.
Tüm evlerin intifa hakkı sizde kalacak şekilde oturduğunuz evin çıplak mülkiyetini eşinize, diğer evlerin de tek tek çocuklarınıza kalacak şekilde işlem yapmak istediğinizi söyleyin. Harcını yatırın.
Bu işlem size ölene kadar 3 evden faydalanma/oturma/başkasına kiralama hakkı verir. Vefatınızdan sonra çıplak mülkiyet sahibine geçer. Çıplak mülkiyet sahibi siz hayattayken de başkasına satabilir. Ama siz hayatta olduğunuz sürece başkası faydalanamaz, kirasını alamaz. Evlerin kontrolü yaşadıkça sizde kalır.
(Fakat 19 ve 15 yaşında iki çocuk için bu işlemi yapmakta fazla acele etmemenizde fayda var. Yeterli olgunluğa erişmelerini bekleseniz sizin açınızdan iyi olur.)