Re: Zorunlu Ücretsiz İzin
Zorunlu ücretli izin diye bir şey söz konusu değildir,böyle bir uygulamayı kabul etmek zorunda değilsiniz..Bu durumda ücretsiz izin teklifi çalışma koşullarında esaslı değişiklik niteliğindedir,işverenin teklifi yazılı olrak yapması sizin de 6 işgünü içinde yazılı olarak bu teklifi kabul etmeniz gerekir..
Böyle bir teklifi kabul etmediniz diye işvereniniz iş akdinizi başkaca bir neden olmadıkça feshedemez..Fesih halinde ihbar ve kıdem tazminatına hak kazanırsınız..
Ücretsiz izin uygulamasını kabul etmemenize rağmen işvereniniz sizi ücretsiz izne çıkartmış ise bu uygulama bir fesih olarak kabul edilir.Bu durumda kıdem ve ihbar tazminatı alabileceğiniz gibi işe iade davası da açabilirsiniz.
Diğer aşamalarda mutlaka avukatınızdan yardım alın.
tesekkurler. şirket içinde icra kurulu oluşturmus yasanan olayla ilgili savunmamı yazdım.5 aralığa kadar haber verecekler alınan kararla ilgili zaten bu söylediklerinizden sonra aralık 5den sonra ücretsiz izne daha çıkmam.sonucu mutlaka burdan paylasacam çok tesekkurler
İş Kanunu'nda ücretsiz izin hakkı maalesef işverene verilmemiştir, ancak işçi talep etmesi durumunda söz konusudur.
Genel kriz nedeniyle veya zorlayıcı nedenlerle işveren çalışma koşullarında değişikliğe gitmek istemesi durumunda İş Kanunu'nun 22. maddesi gereğince bu durumu işçiye yazılı olarak bildirmek zorundadır. işçi 6 gün içinde çalışana kabul veya ret yönünde dönmek zorundadır.
Sizin yazılı talebi reddetmeniz durumunda işveren tek taraflı olarak iş sözleşmesini feshetmeye hakkı bulunmamaktadır. Olurda sizi işten çıkartır ve iş sözleşmesini fesheder ise, ihbar ve kıdem tazminatınızı alabilirsiniz..
Bu arada, iş kanununda ücretsiz izin ancak iki yerde geçer;
- Kadınların doğum sonrası alabileceği izin ve yıllık iznini şehir dışında geçireceklerin yol izni..
Merhaba konuları okudum ama tam anlayamadım bizim fabrikada bayramdan sonra 30 gün izin verilecegi söleniyor ben bu izin için itiraz edecegim itirazımı kendim bir dilekce olarak yazmam lasım yoksa noterdenmi olması gerekiyor bana bir yardımcı olabilirmisiniz Tşkler ederim şimdiden
Ücretsiz izin uygulamasını kabul etmediğinizi işvereninize yazılı olarak bildirmeniz yeterlidir ancak vereceğiniz belgeyi 2 nüsha olarak düzenlemeyi ve bir nüshasını işverenin imzasını alarak saklamayı ihmal etmeyin.