Bilmeden çalıntı telefon alma
Merhabalar kendimden bahsedim.Gürkan Akbaş 24 yasında izmitte oturuyorum ve öğrenciyim. Başıma gelen olayı sizinle paylasmak istedim. Bugün kuzenimi savcılıktan cagırdılar ve gitti ,aradan kısa bir süre geçti beni aradı ve benimde gelmemi istedi. Bende hemen gittim savcılıga.Olay benim kullandıgım telefonmus bu tel calıntıymıs hatta kuzenimin üstüne. Senelerdir sıfır olsun,2.el olsun bütün telefonlarımı aynı telefoncudan alırım. Sadece bu telle sınırlı degil olay. Hırsızlar evi soymus( değerli olan herşeyi almış).Telefonuda bu telefoncuya satmıslar(şahsın kimlik fotokopisi varmı bilmiyorum ama genelde 2.elde oluyor orda) bende bilmeyerek bu teli aldım. Bildiniz gibi 2.el telefon satarken sizden kimlik fotokopisi, adres vs... alıyorlar ama Satın alacagınız zaman kimse size bizden aldınız diye belge,herhangi bişi vermiyor.İşin düşündüren tarafı telefoncu benden almadı derse Bende elimde olan bikaç telin fatura ve imesi var. Hani bunca tel aldımda bunumu sizden almadım diyebilirim.Allahtan teli oradan aldıgımı bilen bikaç arkadaşımda var.İfademde bildiklerimi anlattım.Sadece tel hırsızlıgıyla sınırlı olmadıgından mahkemeye cıkabilirim.Bildiklerimi ordada söyleyecegim fakat Mahkeme nasıl bir karar verebilir? Ayrıca sicilime işlermi? İşlerse eğer temizlenme durumu varmı?
Re: Bilmeden çalıntı telefon alma
Rahat olun, hiç bir şey çıkmaz bu işten.
Sadece, elinizdeki telefon gider, paranız yanmış olur.
Aynı durum 2 yıl önce bir arkadaşımın başına gelmişti.
Polis size sorar: -"Telefonu verecek misiniz?"
"Hayır, bu telefon çalıntı olamaz" derseniz, size telefonu aldığınız tarihten itibaren olan bütün konuşma ve Sms kayıtlarınızı gösterirler, telefon sahibinin şikayet dilekçesini, mahkeme kararını gösterirler, Bunun üzerine tel.i vermezseniz mahkemeye çıkarsınız, verirseniz; Eve geri dönersiniz.
Aynı olay 3 sene önce benim de başıma geldi. Aynı şekilde telefonu istemişlerdi. Ama sizin olayınızda durum biraz farklı çünkü telefonu oradan aldığınıza dair bir belge ya da imza kaşe vs.. yok.
Ben telefonu aldıgım yerden kartvizit arkasına telefonun Imei numarasıyla kaşe ve imza da almıştım. Size tavsiyem kesinlikle telefonu götürüp kuzu kuzu vermeyin. Bir büyüğünüzle birlikte telefonu aldıgınız yere gidin ve konuşun olayı güzelce anlatın. Bu işin büyük olduğunu onların da başının yanacağını anlatın. Onlarda mutlaka telefonu satanın kimlik fotokopisi, adresi, imzası vardır. Arkadaşlarınızın telefonu oradan aldıgınızı bilmesi yetmez. Adamın kabul etmesi lazım ben sattım evet diye.. Ben de şu adamdan, şu tarihte aldım diye kendini savunabilir..
Kabul ederse beraberce savcılıga ya da en yakın karakola gidip telefonu öyle teslim edin. Böylelikle olay sizden çıkar, size satan yerden de çıkar. İlk satan kişi hakkında arama emri çıkartılır.
Olaylar böyle gelişirse telefoncudan aynı degerde baska bir telefonu bedelsiz alabilirsiniz. (Ben almıştım.) Çekinmeden isteyiniz, mağdursunuz..
Adam pişkinlik yapıp ben satmadım derse işiniz zor..
Geçmiş olsun....
Bu olaylardan çıkarılacak bazı sonuçlar var
N.Ş.A. da,hiçbir telefoncu ben çalıntı malı bu kişiye sattım demez,böyle beklentide olmayın,sizi tanımaz bile,
Çalıntı malı bilmeden kullanmak suç değil,size tek zararı, telefonunuzdan olmak olur.
Tabii, burda şunu sorgulamanız lazım,
hiç tanımadığınız kişiye telefonunuzu satarken, bi o kadar kolay kimlik fotokopinizi veriyorsunuz,tabi bu kişi o fotokopiyle neler yapabilir neler...
hiç düşünen olmuyor,
Tabi bu kişilerden telefon alırken, ne ilginçtirki, sizden alırken kimlik isterken, size satarken, en ufak bir belge/yazı vermezler.Çalıntı mala iştirak ederler,sonuç olarak kabak kime patlar? telefonun son sahibi olan, son kullanıcıya...
Çünkü o telefonun o telefoncu tarafından kullanıldığı asla tespit edilemez...
İkinci el alırken ne olursa olsun,faturasız asla ürün almayınız.