Fazla mesai yapmak Kıdem tazminatı hakkı verirmi
Selamlar;
Mevcut çalıştığım işimde 5 yıldan beri IT uzmanı olarak görev almaktayım. İş yerimde günlük minumum 12 maximum 24 saat çalışıtğım zamanlar oluyor ve son zamanlarda bu durum çok sık tekrarlanıyor altı aylık kart hareketlerime baktığmda hergün minimum 2 saat civarında maximum 12 saat fazla çalıştığım olduğunu görüyorum. Bunun dışında birde çok sık seyahat edip diğer illerdede geç saatlere kadar çalışıyorum ,Son olarakda iş tanımım dışında başka farklı birçok görevide üzerime yüklüyorlar. Bu konular zaman içinde sosyal hayttan uzaklaşmama hatta özel ev hayatımında son bulmasın neden olacak seviyey kadar geldi. Bu durumdan dolayı artık bu iş yerinden ayrılmak isiyorum ve haklarımı yani kıdem tazminatımı almak istiyorum bu saydığım sebepler haklı fesih nedeni sayılabilcek bir durummu haftalık 45 saatin üzerine çıkıp iş yerim bana mesai ödemediği gerekçeciyle ve farklı iş tanımım dışında görevler yüklendiği gerekçesiyle , eğer bunlar hakı nedenlerdense nasıl yapmam lazım çnkü tazminatı vermeyiz gibi bir şeyle karşılaştım nasıl bir dilekçe yazmam gerek hangi maddleri belirtmem gerek dilekçede bu maddeleri belirterek hklarımın tarafıma ödenip iş kdimin son blmasını talep ediyorum gibi bir dilekçe verirsem bu işe yararmı bu arada çalıştığım şirkte büyük ve çok uluslu bir firma
Re: Fazla mesai yapmak Kıdem tazminatı hakkı verirmi
Kıdem tazminatı talep edebilirsiniz ancak hem tazminattan olmayayım hem de avukata ücret ödemeyeyim şeklindeki davranışınızı açıkçası pek hoş bulmadım..
Fesih bildiriminin içeriği konusunda avukatınızdan ücretini ödeyerek yardım alın.Kıdem tazminatınız az bir rakam tutmayacak.
Yo yo yo ben yanlış anlattım zannedersem ben sadece yanlış bir harekette bulunmamak için bunu yapıyorum yoksa zaten iş yerim direttiği takdirde avukata itiyacım olacak ben sadece istifa ediyorum diyerek bir dilekçe vermek istemedim hep okuyorum bunu verenler sonradan haklarında sorun yaşıyor olabiliyor ben haklı nedenlerin hangileri yada hangi maddelerde olduğunu bilmek istedim bununla birlikte bir dikekçe verip sonrasında avukatla görüşmek istedim bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
Ben de tam olarak bu noktaya değindim aslında..Türk insanı malum uyuşmazlık çıktığında avukata gidiyor,oysa uyuşmazlık çıkmadan önce avukatınıza danışsanız ileride çıkacak uyuşmazlıkta da hak kaybına uğramayacaksınız..
Örnek olayda vatandaş müteahitten daire satın alıyor,bunun karşılığında bono düzenliyor,müteahhit bonoyu 3.kişiye ciroluyor daha sonra da inşaatı tamamlamadan çekip gidiyor..Vatandaş bono ile taahüt altına girmeden avukatına danışmadığı için 3. kişi çatır çatır bonoların tahsili yoluna gidiyor..Tabi sonrası uzun bir yargılama süreci..Bu nedenle uyuşmazlık çıkmadan önce de danışma ücretini ödeyerek avukatınızdan yardım alırsanız ileride hak kaybına uğramazsınız..