Re: Çekişmeli Boşanma Davası
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=48473 linkinde aynı konu için yeni başlık açtığınızda
"Aynı konu için yeni başlık açmayın, başladığınız yerden devam edin.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=48348"
demiştim.
Forum kurallarını ihlal ederseniz yanıt alamazsınız.
Yeni başlık açıp tekrar tekrar sorarak daha hızlı cevap almanız mümkün değil.
ama cvp alamadım dediğinizi yapmama rağmen
Alıntı:
wonder2645 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba...
Çekişmeli boşanma davası açmış eşim..İlk celse olmadı daha.
1..Bu ilk celsede eğer hakim davayı redderse tedbir nafakası konurmu eşim 650 ytl maaş almakta..
2..Diyelimki hakim davayı reddetti ve benim aylık gelirim 1800 ytl ama elime her ay 1600 ytl geçmekte çalıştığım kurum 1800 ytl aldığıma dair bir yazı göndermiş mahkemeye.Ben şayet resmi maaş bordrom ile 1600 ytl aldığımı ispat eder isem nafaka bağlanma oranı hangi rakam üzerinden yapılır?
3..6 aylık evliyiz ve benim su an ödemem gereken 12000 ytl düğün borcu var ayrıca beraber yaşadığımız dönemden kalan 1200 ytl kredi kartı borcu.bunlarıda mahkemeye sunarsam nafaka bağlanması yada bağlanmamasını etkilermi bu durumum?
4..Eğer aylık giderlerimi ( kira,yakıt mutfak masrafları faturalar yaklaşık1000 ytl) mahkemeye sunarsam elime kalan rakam üzerindemi nafaka bağlanır yoksa mevcut maaşım üzerindenmi?
5..Eşim kira ödemiyor bankada 15 milyar parası var ayrıca tüm altınlar ve paralarda onda onlarda 15000 ytl tutuyor.650 ytl maaşı var yani benden kat be kat iyi durumda.Hakim bunlarıda değerlendirmeye alırmı?
6..Düğünde takılan altınların ve paranın tamamımı kadında kalır yoksa kadına takılan kadında erkeğe takılan erkektemi kalır?
1- Hakim davayı neden reddetsin anlamadım. Açılmış bir dava. Dava devam edecekse ve karşı tarafın nafaka talebi varsa hakim tarafların ekonomik durumlarını değerlendirerek nafakaya hükmedebilir yada etmeyebilir. Bu birinci duruşmada olmasa bile sonrakilerde olacaktır.
2- Kurumuzunuzdan gelen yazı + ekonomik ve sosyal durum araştırmasından sonra karşı tarafın ihtiyaçlarıda göz önünde bulundurularak nafakaya hükmedilebilir.
3- Mahkemeye sunmanız sonucu değiştirmez. Taraflar 3 ncü şahıslara karşı borçlarından kendileri mesuldur. Borçlar / senetler kimin üzerine ise kendisini bağlar.
4- Sizin masraflarınızda değerlendirilecektir. Ancak sunacağınız harcamaların hükmü yok. Önce nafakayı ödemek zorundasınız.
5- Hayır almaz.
6- Düğünde takılan takılar kadına hediye sayılıyor. Onlar kadına aitdir.
Geçmiş olsun...
Pardon ben konu ile ilgili birşey sormak istiyorum.
Takılan takılar kadında kalır demişsiniz,peki evlilik süresi içinde bu takılar satılmışsa(erkek tarafından), boşanma durumunda bu satılmış olan takıların bedelini kadın talep edebilir mi?
Alıntı:
boşan rumuzlu üyeden alıntı
Pardon ben konu ile ilgili birşey sormak istiyorum.
Takılan takılar kadında kalır demişsiniz,peki evlilik süresi içinde bu takılar satılmışsa(erkek tarafından), boşanma durumunda bu satılmış olan takıların bedelini kadın talep edebilir mi?
Edebilir...
Cevabınız için teşekkürler.Peki bu takıların satıldığını ispat etmek zorunda mıyım? Eğer öyleyse nasıl ispatlanır,çünkü üzerinden üç yıl geçti..Yani takıların satıldıgına dair hiçbir belge yok elimde...