Kamuda, Görev Yapan Bir Memur, Amiri Tarafindan Mesleki Yetersizlik Karari Ile Bir Alt Sinifa Geçirilebilir Mi?
Merhabalar..
Yaklaşik Iki Senedir. Bir Kamu Kuruluşunda Teknik Hizmetler Sinifi, Teknisyen ünvani Ile Görev Yapmaktayim.
Bu Süre Zarfinda, Yardimci Hizmetler Sinifina Ait Işlerde Görevlendirildim. Bu Durumun Kanunlara Aykiri Olduğunu Bilerek Bağli Olduğum şube Müdürüne Dilekçe Ile Başvurdum. Bunun üzerine Kurumun Ihtiyaçi Olmadiği Halde Gece Nöbeti Verildi. (sanirim Buna Emniyet Nöbeti Deniyormuş) 3 Hafta Sonunda, Müdür Tarafindan Sözlü Olarak (tehdit Içerikli), Tekrar Sinifim Dişinda Olan Temizlik, Garsonluk Işine Geri Verildiğimi, Yeni Personel Alimina Kadar Bu şartlar Altinda çalişacağim Bildirildi.
Sorum şu; Tekrar Dilekçe Vermeyi Düşündüğümü Söylediğimde, Mesai Arkadaşlarimdan Biri, Eger Sinifina Geçer Ve Verdikleri Teknik Hizmetlere Ait Görevleri, Tecrübe Eksikliği Nedeniyle Yapamazsan. Sinifin Ve Branşindan çikarilarak, Daha Düşük Bir Sinifa Ve ünvana Verilirsin Dedi.
Kpss Sinavi Ile Atandiğimda Kurum, Tarafima Mesleki Yeterlilik Sinavi Yapmadan Direkt Atadi. Meslek Lisesinden 10 Yil önce Mezun Oldum Ve Yeteri Kadar Tecrübe Sahibi Değilim.
Sizce Izlemem Gereken Yol Nedir? Teşekkürler..
Re: Kamuda, Görev Yapan Bir Memur, Amiri Tarafindan Mesleki Yetersizlik Karari Ile Bir Alt Sinifa Geçirilebilir Mi?
selam
657 sayılı devlet memurları kanuna göre memur sınıfının dışında bir işte çalıştırılamaz.Önce üst yönetime başvur.(sinsileyi takip etmek zorundasın)Sonra düzelmesse görevlerin için yazılı talepte bulun .Vermek zorundalar.eğer verdikleri yazılı görev tanımında hala şu işleri yapacaksın diye ısrar ederlerse idare mahkemeye başvur.kazanırsın.kazandıktan sonrada amirlerin hakkında tazminat davası aç.Bizide son durumdan haberdar et arkadaşım.
Re: Kamuda, Görev Yapan Bir Memur, Amiri Tarafindan Mesleki Yetersizlik Karari Ile Bir Alt Sinifa Geçirilebilir Mi?
Yanlış bilgi verip yanıltmak istemiyorum. Sadece fikrimi söyleyeceğim. Bana göre senin diploman varsa sen o konuda yeterlisin demektir. Devlette işler mevzuata göre yürür. Mesleki yeterliliği olmadığını test etme ve ünvan geri alabilme konusunda yazılı bir mevzuat var mı? benim bildiğim kadarıyla yok. Ama T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sen o işi yapabilirsin demiş. Herkes eğitimini aldığı işi mükemmel bilecek diye bir şart yok.
Bende öyle biliyorum. Ama hak aramanın brdeli ağır oluyor. Ne yapacağımı bilemiyorum.
Haklısın ama bunları yapmaya cesaretim yok. kaybedeceğim çok şey var. davayı kazandığımda, öç alma duygusu ile hareket edeceklerdir.