canb rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
2007'nin 3. ayında bir işletme açtım yaklaşık 9 ay süre açık kalan işletmemi yine 2007'nin 12. ayında kapattım bu süre zarfında bütün vergilerimi ödedim.
Kapanışı bildirdikten sonra Bag-kur'a olan borcum için vergi dairesine gittim ve vergi borcum olmadıgına dair kagıt aldım ve gidip bag-kur'a olan borcumu kapattım.
Bugün 2008'in 11. ayındayız ve elimde 355/1 maddesinden cezalı oldugum için Vergi/Ceza ihbarnameleri var gecikme ihbarnameleri ve 4 ay beyanname gönderilmedigi yazıyor.
Muhasebeci her ay yolladıgını söyledi 9 aylık bir sürenin ilk 5 ayını yollayıp son 4 ayını yollamamış görünüyor şu an,eger durum böyle ise ne yapabilirim ?
Vergi borcumu öderken beyannamelerin eksik oldugu söylenmedi bana,peki bir işletmeyi kapatırken her ayın beyannamesine göre vergi çıkarılıp ona göre bir mebla söylenmez mi? Sonuçta bag-kura olan borcu kapatmak için vergi dairesinden borcu yoktur kagıdı alınması gerekiyor aksi halde bag-kur a borcu kapatamıyorsunuz,bu kagıdı alıp borcumu kapattım.
İzlemem yada yapmam gerekenler nelerdir ? Açıkçası gelen rakam'ı şu an karşılamaya gücüm olmadıgı gibide ödemek bana biraz anlamsız geliyor çünkü zamanında bütün borçlarımı kapattım ve herhangi bir "borcunuz vardır"uyarısıylada karşılaşmadım.
İtiraz hakkım varmıdır yada izlemem gereken yollar nelerdir ?
Şimdiden çok teşekkür ederim...