Sahibi aynı olan iki firmada çalışma durumundaki haklar
Merhabalar;
01.10.2006 tarihinde çalışmaya başladığım işyerimden, 01.02.2008 tarihinde aynı firma sahibi tarafından kurulan yeni bir şirkette çalışmak üzere işten çıkış işlemim yapıldı. Bu çalışma süresine ait tazminat haklarımı almadım ve aldığıma dair herhangi bir belge de imzalamadım. İzin süremden ise sadece 5 gün kullandım. Çıkarılma işleminin yapıldığı bu firma halen aktif durumda.
01.02.2008 tarihinde aynı ortak tarafından kurulan yeni şirkete tekrar çalışan olarak girişim yapıldı.30.11.2008 tarihinde işime son verileceği de resmi olmayan bir şekilde işverenim tarafından bana bildirildi.
Bu durumda kıdem ve ihbar tazminatım hangi süre baz alınarak hesaplanacak acaba bunu öğrenmek istiyorum. Bir diğer sorum da şu.Kullanmadığım izin günleri haklarımı bu durumda kaybetmiş olur muyum?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Re: Sahibi aynı olan iki firmada çalışma durumundaki haklar
merhabalar ben bu konuda uzman degilim fikir sahibide degilim ama dün actıgım konuya editör erdogan kırcalı tarafından asagıdaki gibi bir cevap geldi. sanırım senin konunla benzerliği olan bir durum. konunun adı iş yeri kodu degisimi ve evlilk tazminatı istersen incele.
editörün cevabı:
Daha önceki a şirketinden b şirketine giriş-çıkışın tazminat hakkında bir etkisi olmayacaktır.Kıdem tazminatı hesabında işverenin tüm işyerlerindeki çalışmalar dikkate alınır.
Yardımın ve yönlendirmen için çok teşekkür ederim. Evet haklısın kıdem tazminatı konusunda sanırım benim cevabım da bu olacak. Acaba aynı şekilde ihbar tazminatı da çalıştığım iki firmadaki toplam zaman gözönüne alınarak mı hesaplanmalı onu bilemiyorum . ve bir de kullanmadığım izinler konusu var. Belki ikinci şirkette 1 yılım dolmadığı için iznim yoktur.Ama ilk çalıştığım firmadaki çalışma süreme ait olan 9 günlük bir izin alacağım var. o halen benim hakkım mıdır? yoksa değil midir? umarım bunlarla ilgili yanıt alabilirim bilirkişilerden.
tekrar teşekkür ediyorum yardımın için
Bu konuda gerekli yardımı yababilecek veya bilgilendirebilecek yetkili bir kişi yok mu gerçekten de ?
Önceki işyerinde kazanmış olduğunuz haklar aynen devam eder,ihbar süreniz/ tazminatınız ilk firmaya giriş tarihi üzerinden hesaplanır,almadığınız izin ücretlerinizi sözleşme bitim tarihinden itibaren 5 yıl içinde talep edebilirsiniz.
Sayın Erdoğan Kırcalı;
İlginiz ve yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim.