Babamdan Dolayı Eve Gelen Haciz
Babamın kredi kartı borcundan dolayı eve haciz geldi ve babama ait olan eşyaların tamamı götürüldü.
bende televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi vb. aldım. faturalarıda benim adıma kesildi.
şimdi tekrar bir haciz geldiği zaman benim aldığım eşyaları götürebilirler mi ?
Re: Babamdan Dolayı Eve Gelen Haciz
Sevgili kardeşim şimdi burda izlenecek iki yol vardır
Birincisi=babanızla bulunduğunuz ikametinize haciz işlemi için gelindiğinde evde bulunan menkullerinizin faturalarını icra memurlarına göstermeniz ve bunların size ait olduğunu söylemeniz ve bunun neticesinde haciz işleminin yapılmasına engel olmanızdır
İkincisi=icra memurları isterlerse haciz yapacaktır ve bu haciz tutanağına istihkak iddaasında bulunmanız ve bunu haciz tutanağına kesinlikle yazdırmanız gerekmektedir.Yani şu şu malların falancaya ait olduğu açık açık belirtmeniz gerekmektedir.
Gelelim sonrasına Haczin yapıldığı tarih dahil 7 gün içinde dosyanızın bulunduğu icra müdürlüğüne hitaben istihkak iddasında bulunduğunuza ilişkin alış belgelerinizle birlikte (fatura, irsaliyeli fatura gibi) dilekçe yazmanız gerekmektedir. Böylelikle sonuca ulaşabilirsiniz
Ancak alış belgelerinizdeki marka ve modellerin haczedilen malllarla aynı olması gerekmedir. Bu nedenle haciz yapılırken model ve markaların doğru yazılmasına dikkat edin Aksi takdirde hiç bir istihkak iddaasında bulunamazsınız. Çok ince bir ayrıntıda malların size ait olduğunu ıspat eden belgelerin haciz tarihinden önce olması gerekmektedir.
Sağlıcakla kalın
Re: Babamdan Dolayı Eve Gelen Haciz
İstihkak iddiasının haciz anında tutanağa geçirilmesi halinde icra müdürlüğü istihkak iddiasına arşı bir diyeceklerinin olup olmadığını beyan etmeleri için taraflara üç gün süre verir. Üç gün içinde alacaklı itiraz etmezse istihkak iddiasını kabul etmiş sayılır. Aksi takdirde dosya resen icra hukuk mahkemesine gönderilir. Merciin vereceği karar haczin devamı olursa bu defa 7 gün içinde istihkak davası açılması gerekir.