Domain(alan adı) yönlendirmek suç mu?
Elimizde bir alan adı(domain) var diyelim kullanmıyoruz ama bu alan adı boşta duracağına herhangi bir siteye yönlendirelim kalsın diyelim mesela emniyet genel müdürlüğüne ya da Tsk resmi sitesine bu kurum ve siteyi sempati duyuşumuzdan mütevellit yönlendirsek siteyi bu kurumlar yada yönlendirdiğimiz sitenin sahibi bu yönlendirdiğimiz site hakkında bizden şikayetçi olabilirler mi ?
Yönlendirme konusunda hiçbir kar elde etme amacı gütme vb. durum söz konusu değil
Re: Domain(alan adı) yönlendirmek suç mu?
Bu konu benim için gerçekten önemli forum sayfalarının arasında yok olup gitmesi beni üzer
Alıntı:
serdarizm rumuzlu üyeden alıntı
Bu konu benim için gerçekten önemli forum sayfalarının arasında yok olup gitmesi beni üzer
Bir yönden evet yönlendirme diğer site için ziyaretçi sağlamakta ve yararlı olacağı düşünülüyor olabilir.
Fakat unutmamak gerek, ddos botnet gibi saldırı çeşitlerinin temeli budur.Sisteme bir çok kişinin aynı anda girmek istemesi ile bilgisayarın donmasını sağlamaktır.
Bu şekilde şikayet edilirse bence kötü niyetli bir hareket olarak değerlendirilebilir.Yönlendireceğiniz yer ile görüşürseniz iyi olur bu konu hakkında.
Bu husus ilgi çekici bir başlık, biraz araştırdım ama sağlıklı bir sonucu ulaşamadım,şahsen bende olayın hukuki yönünü merak ediyorum:)
yönlendiremezsiniz... özellikle kurumsal ve devlet sitelerine asla olmaz. anında dava ederler ve adresini bloklatırlar... bugün sen forum yönlendirirsin, yarın başkası xxx yönlendirir... şahsen benim kişisel siteme yönlendirilse bile bana reyting sağlasa bile istemem...
Ceza hukukunun temel prensiplerinden olan "Kanunsuz suç olmaz" ilkesinin gereği olarak, kanunda var olmayan bir fiilin suç sayılmamaktadır. Kıyas yasağı ise başka bir ilke olup, suç sayılan fiiller kıyas yapılarak çoğaltılamaz.
"Domain yönlendirmek" şeklinde veya aynı zararı kasteden herhangi bir suç bulunmamaktadır.
Alan adının yönlendirilmesinin sonucunda, sitenin zarar görmesi genel hükümler çerçevesinde değerlendirilmeli, orantısız kararlar verilmemeli ve en fazla müdahalenin men'i söz konusu olabilmelidir.
Sonuç olarak, konunun cezai boyutu şu an için bulunmamaktadır.
Konunun genel hükümler çerçevesinde değerlendirileceği hususunda Sayın Emrah Yavuzcan'a katılıyorum ancak kanunsuz suz ve ceza olmaz ilkesi sanki bu eylem hiçbir şekilde yaptırıma konu olmaz olarak algılanmamalı, şikayet söz konusu olduğunda ki istenmeyen bir web sitesinden yönlendirilen ziyaretçiler için bu her zaman söz konusu olabilir, istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınabilir. Dikkatli ve öngörülü davranmak en sağlıklı davranış biçimi olacaktır kanaatindeyim.
Vazgeçtimyönlendirmekten kalsın boşta Türk silahlı kuvvetleri resmi web sitesine yönlendirme yapmıştım kaldırdımama dertsiz başıma dert almayayım hukuka saygım sonsuz fakat birilerinin banka hortumlamasından ceza almazken birilerinin baklama çaldıdiye bilmemkaç yıl ceza aldığı bir hukuk sistemindeyiz arkası ve parası olanın her daim haklı olduğu bir düzen söz konusu benimde arkam olmadığı iöçin dertsiz başıma dert almıyım en iyisi suç sayılmasıda birşekilde bir suç çıkar geçenşlerde tsk.mil.trisimli web stesininbir sub domaini hacklendi ses soluk çıkmadı ben sadece ken di sitemi yönlendirdim diyeeminim ceza alırım bu işler böyle teşekkürler cevaplarınız için