6 Yıl sonra %192 Faizle Gelen Ödeme Emri
Değerli Avukatlar.....
25.Kasım.2008 tarihinde İlamsız Takipte Ödeme Emri Aldım. Burada belirtilen
269,65 ytl Asıl Alacak
3,453,11 ytl Asıl Alacağa İşlenmiş %192 sözleşme faizi
1,66 ytl ihtarname masrafı
3,724,42 ytl toplam borç
Başımdan aşağıya kaynar sular döküldü. Çünkü böyle bir borcu hiç hatırlamıyorum. Ve bugün avukatı aradım. Kendisine "nedir bu?" dedim. "Kredi kartı kalan borç. 2002 yılının 9. ayında size tebliğgat yollandı. Fakat dönüş yapmadınız" dedi. Gerçekten hatırlamaya çalışıyorum. Kendisine "ben 2003 yılında 1 yıl boyunca sigortalı çalıştım. 2006 yılından bugüne kadar hala da sigortalı çalışıyorum. Neden bana daha erken ulaşmanız mümkün iken bugüne kadar, yüksek faizle, mağdur olana kadar beklediniz?" dedim. Kendisi "hukuk bürosunda boşluklar vardı dosyalar bize yeni geldi sırası geleni gönderiyoruz" dedi. "Bizler vicdansız insanlar değiliz. Günümüzde bu faiz gerçekten yüksek o yüzden size 2500 ytl'ye düşerim. 500'ünü hemen ödeyin kalanını 4 taksitte ödeyin" dedi. Ben durumumu aynen anlattım. Sizede anlatayım. "Şu anda asgari ücretle çalışıyorum eşimin abisi ve babamın destekleri ile ayaktayım. Bu parayı ödeyebilmem mümkün değil,Sandığınız kadar yüksek gelirim yok, kısmen eşyalı kiralık evde oturuyorum, kendime ait çok az eşyam var." dedim. "Yapabileceğim bu" dedi ve benden kısa zamanda haber bekliyor.
Sizden ricam ne yapabilirim. 2002 yılının 9. ayından büne kadar 6 yıl 2 ay geçti. faiz % 192 sözleşme diyor ama inanın hatırlamıyorum. Ayrıca İmzanın bana ait olup olmadığını anlayabilmem için ödeme emri ile birlikte imzalı sözleşmeyi, evrak v.s. fotokopisi gönderilmesi gerekmez mi? Borcun başlangıç tarihi ödeme emrinde belirtilmemiş. Faiz işleme tarihi belirtilmemiş. Bugün sevdiğim bir dostum bu zaman aşımına uğramış dedi. Zaman aşımı nedir? İtiraz hakkım var mı? Bu borç benimse kesinlikle kaçmam. Ama bu miktarları ödeyecek durumum yok.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler saygılar sunarım.
Re: 6 Yıl sonra %192 Faizle Gelen Ödeme Emri :(
7 günü geçirmeden Derhal itiraz edin. Çünkü ciddi hukuksuz işlemler yapılmaktadır.
Borçlu alacaklının ihtarı ile mütemerrit olur. (Borçlar kanunu 101. madde. Ayrıca İçtihadı birleştirme kararı 2003/1)Size o tarihte ihtarname keşide edilmedi ise ancak takip tarihinden itibaren faiz yürütülebilir. Diğer bir konu bu oranda faiz istenmesi konusu. Faize, oranlarına hesaplanma yöntemine itiraz edin. Yasalarımıza göre faize faiz uygulanması da hukuk dışıdır. (Borçlar kanunu 104 ve 5464 sayılı yasa)
Daha önemlisi sözleşme, ihtarname gibi dayanak belgeler takibe eklenmemişse yada dosyada onaylı suretleri yoksa (Tebligat zarfının üzerinde eki sözleşme, ihtarname vb yazı veya not varmı)ayrıca faizin başlangıç tarihi ve ayrıntısı izah edilmemişse İcra hukuk mahkemesine şikayet ederek dosya üzerinden ödeme emrinin iptal edilmesini talep edin. BU işlem kolay bir işlemedir.
Phantom of law verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ancak hukuki dilekçe nasıl yazılır konu başlığı nasıldır. neye ne şekilde itiraz edeceğim. Hiç bilmiyorum. bu konulara çok uzak kaldım maalesef :(
bu konuda yardım alabilecek kadar yakınen tanıdığım avukat yok. ücreti ile avukat tutayım desem durumum çok kötü...
kaşide olup olmadığını bilmiyorum.
Phantom of law bu zaman aşımı olayı nedir.
elinizde buna benzer itiraz dilekçesi varsa bana iletebilirmisiniz.
teşekkürler saygılar..
Zarfın üzerinde belge eklendiği yazıyormu yazmıyor mu?
İtiraz dilekçesi çok zor değil.
Kendi ifade tarzınız ile bile dilekçe yazabilirsiniz.
Ayrıca bu forum aracılığı ile dilekçe örneği alamazsınız çünkü yasaktır. Forum kurallarına aykırıdır.
Alıntı:
Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı
Zarfın üzerinde belge eklendiği yazıyormu yazmıyor mu?
hayır yazmıyor.
sadece
"bu zarfta ÖRNEK NO:7 Ö.E. vardır." yazıyor.
Esas No : 2000 / 50 Karar No : 2000 / 47
Merci : Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Tarih : 02/02/2000
Özü : ALACAK BELGEYE DAYANMAKTA İSE, BELGE ASLININ VEYA ONANMIŞ ÖRNEĞİNİN TAKİP TALEBİNE EKLENMESİ VE BELGENİN ONAYLI ÖRNEĞİNİN ÖDEME EMRİ İLE BİRLİKTE BORÇLUYA GÖNDERİLMESİ GEREKİR.
İçtihat ta yazdığı gibi bu durum ödeme emrinin iptalini gerektirir.
Bence hemen itiraz edin , dilerseniz şikaye ile ödeme emrinin iptalini de sağlayın.
Saygılarımla.
Alıntı:
Phantom of law rumuzlu üyeden alıntı
Borçlu alacaklının ihtarı ile mütemerrit olur. (Borçlar kanunu 101. madde. Ayrıca İçtihadı birleştirme kararı 2003/1)Size o tarihte ihtarname keşide edilmedi ise ancak takip tarihinden itibaren faiz yürütülebilir. Diğer bir konu bu oranda faiz istenmesi konusu. Faize, oranlarına hesaplanma yöntemine itiraz edin. Yasalarımıza göre faize faiz uygulanması da hukuk dışıdır. (Borçlar kanunu 104 ve 5464 sayılı yasa)
Bu kredi kartının aylık faizi ne kadardı? Nakit çekme mi, alışveriş mi?
Senelik %192, aylık %16'ya denk gelir.
Ancak kredi kartının aylık faiziyle, asgari ödemeyi yapmamaktan kaynaklanan faizi ödemeniz gerekir. Avukatla yüz yüze görüşüp rakamı tekrar hesaplatın.
Sayın Sdt23
Tebliğ edilmiş bir ödeme emri var.
Bu ödeme emrine ya itiraz edersiniz yada vakit kaybederek kesinleştirirsiniz.
Takip bu şekli ile kesinleştikten sonra nasıl olayı düzeltebilirsiniz?
Avukat arkadaşım ile zaten görüşülmüş ve 2500 YTL ye inerim demiş.
Yapılan takip pek çok anlamda hukuka uygun değil.
Saygılarımla.
Akif 58
Mail adresinizi Kısa mesaj ile bildirin size örnek Yargıtay kararı göndereyim işinize yarayabilir.