Tahsili yapılamayan Senetlerin durumu
Merhabalar.Elimde 2007 ve 2008 yıllarından kalma ödenmemiş senetler var.Tahsilatı da pek mümkün görünmüyor.En azından vergiden mahsup edebilirmiyim bi kısmını veya gider gösterebilirmiyim.Derin bilgilerinizi ve cevaplarınızı bekliyorum...İyi çalışmalar
Re: Tahsili yapılamayan Senetlerin durumu
Vergi kanunlarında pek bilinmeyen ancak önemli bir vergi kaunun sizin durumunuza uyuyor. "yazı ile bir defadan fazla istenmesine veya dava veya icra safhasında bulunan alacaklar için " tahsili şüpheli alacak karşılığı ayırabilirsiz.
Basitçe alamadığınız parayı ve kestiğiniz faturaların kDV dahil tutarlarını protesto masraflarını hepsini deftere gider yazabilir ve vergiden düşebilirsiniz. Uygulama için muhasebecinizden veya bir avukattan yardım alabilirsiniz.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
Re: Tahsili yapılamayan Senetlerin durumu
Alıntı:
granto rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.Elimde 2007 ve 2008 yıllarından kalma ödenmemiş senetler var.Tahsilatı da pek mümkün görünmüyor.En azından vergiden mahsup edebilirmiyim bi kısmını veya gider gösterebilirmiyim.Derin bilgilerinizi ve cevaplarınızı bekliyorum...İyi çalışmalar
Merhaba. Benim bir aracım vardı. Bu aracı bir galeriye verdim. Satış sözleşmesi yaptık. Galerici bana araç bedelinin sadece yarısını verdi ve geri kalanı için bir adet senet verdi. Senedin üzerinde pul yok fakat senedi galerici kendi el yazısı ile doldurdu ve iki adet imza attı. Bu senedin günü geçmesine ramen senedi ödemedi. Araç şu anda hala benim üzerime ve bende galeriye vekalet vermedim. aracı geri istedim fakat zorluk çıkartıyorlar.Bu senedin tahsili için nereye başvurmalıyım.ne gibi bir yol izlemeliyim.