SSK ve sağlıktan faydalanma
SSK dan emekli olabilmek için gerekli günlerimi doldurdum. Şimdi yaşımı bekliyorum. Sormak istediğim sigortasız bir işyerinde çalışsam sağlık hizmetinden faydalanabilirmiyim yoksa sağlıktan faydalanabilmek için dışardan sadece sağlık için primmi ödemem gerekir.? Birde işten ayrıldıktan sonra kaç ay sağlıktan faydalanabilirim.?
Re: SSK ve sağlıktan faydalanma
1-sigortasız bir işyerinde çalışsam sağlık hizmetinden faydalanabilirmiyim
Hayır.
2-faydalanabilmek için
Genel Sağlık Sigortasına prim ödeyebilirsiniz.
Alıntı:
yyln rumuzlu üyeden alıntı
1-sigortasız bir işyerinde çalışsam sağlık hizmetinden faydalanabilirmiyim
Hayır.
2-faydalanabilmek için
Genel Sağlık Sigortasına prim ödeyebilirsiniz.
Sayın Yakup Bey,
SSK bölge müdürlüğü ile görüştüm, günlerimi doldurmama rağmen ayrım yapılamayacağını ve sadece sağlık primi kabul etmediklerini ve 205,00.-YTL olan minimum tutarı ödemem gerektiğini söylediler.
Ne yapmam gerekir.?
Çok teşekkürler.
Bu işler beni sersem edecek.İsteğe bağlıda prim asgari ücretin %32 si değil mi?
Bu %32 nin 20 si uzun vadeli sigorta kolları,12 si de sağlık primi değil mi?Kişi ileriye yönelik beklentide olmadığına ve sadece sağlık hizmeti beklediğine göre %12 niye olmazmış?
İyi günler...
Yanlış ve eksik bilgilendirilmişsiniz. 28.8.2008 tarihli Resmi Gazetenin Yönetmelikler Bölümündeki, Genel Sağlık Sigortası İşlemleri Yönetmeliği ekinde örneği bulunan Genel Sağlık Sigortası Giriş Bildirgesinin 60/g bölümünün size uygun olan bölümünü işaretleyerek, başvurunuzu yapabilirsiniz.
Mümkünse bir sorum daha olacak.
Genel Sağlık Sigortası Giriş Bildirgesininin 60/g bölümündeki bana uygun maddeyi işaretledim. Sormak istediğim prim gün ödeme sürem dolduğu için sadece aylık sağlık primi ödediğimde sigortasız çocuğum ve eşim benim üzerimden sağlık hizmetlerinden faydalanabilirmi.? Yoksa ayrıca onlar içinde biryerlere başvurmammı gerekiyor.?
Teşekkürler.
Alıntı:
alex28 rumuzlu üyeden alıntı
Mümkünse bir sorum daha olacak.
Genel Sağlık Sigortası Giriş Bildirgesininin 60/g bölümündeki bana uygun maddeyi işaretledim. Sormak istediğim prim gün ödeme sürem dolduğu için sadece aylık sağlık primi ödediğimde sigortasız çocuğum ve eşim benim üzerimden sağlık hizmetlerinden faydalanabilirmi.? Yoksa ayrıca onlar içinde biryerlere başvurmammı gerekiyor.?
Teşekkürler.
Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
Bakmakla yükümlü olduğunuz çalışmayan eşiniz (her zaman) ve çocuğunuz (belli bir yaşa kadar) sizin sağlık sigortanızdan ilave prim ödemeksizin yararlanır.
Alıntı:
mrtecetin rumuzlu üyeden alıntı
Bakmakla yükümlü olduğunuz çalışmayan eşiniz (her zaman) ve çocuğunuz (belli bir yaşa kadar) sizin sağlık sigortanızdan ilave prim ödemeksizin yararlanır.
Yani sigortalı bir işte çalışmayıp günlerim dolduğu için sadece sağlık sigortası primi ödemem halindede bu geçerlimi.? Birde sağlık sigortası primi ne kadar.?
" Bu işler beni sersem edecek.İsteğe bağlıda prim asgari ücretin %32 si değil mi?
Bu %32 nin 20 si uzun vadeli sigorta kolları,12 si de sağlık primi değil mi?Kişi ileriye yönelik beklentide olmadığına ve sadece sağlık hizmeti beklediğine göre %12 niye olmazmış?
İyi günler...
İsteğe bağlı sigorta primi yanlış hatırlamıyorsam şu an 205,-YTL yukardaki anlatıma göre bunun %12 si olan 24,60.-YTL mi her ay ödemem gerekiyor.?