Limited Şirketten ayrılma
Eşimin kardeşinin sorunları olması nedeniyle %51 hisseyle bir limited şirkette müdür sıfatıyla ortak oldum, kaynım kısa süre sonra benden hisseleri devralacağını söylemişti, ancak bu gerçekleşmedi ve bir kaç ay sonra benden genel vekaletname istediler, ancak ben vermedim ve bu şirketten ayrılmak istediğimi belirttim, açıkçası ben şirket merkezini ne gördüm ne de diğer ortakları tanıyorum, şirketin adı ve bir ortak dışında şirket hakkında hiç bir bilgim yok.
Bu iki yıl içinde sürekli benden kaçtılar, öğrendiğim bilgiye göre şirket faalmiş ama naylon fatura gibi işlere karıştıklarından şüpheleniyorum, ben şirketin kurulumundan itibaren hiç bir kağıda imza dahi atmadım, o zaman bu şirket nasıl yürüyor anlayamıyorum.
Adli yardım talebinde bulunduğum avukat git ortaklarla görüş dedi, ama kaynım ve ortaklar kesinlikle konuşmaya yanaşmıyorlar, bu şirketten ayrılmak için ne yapabilirim, herhangi bir suça adımın karışmasından da korkuyorum.
Şimdiden teşekkürler
Re: Limited Şirketten ayrılma
Bu tip şirketlerde daima ilk olarak sorumlu müdürü görürler. Vergi dairesi Cumhuriyet Savcılığı Mali polis ilk sizi arar. Bu nedenle şirketin vergi dairesine daha sonra delil olsun diye durumu anlatan bir dilekçe veriniz ve bir örneğini saklayınız. Hiç bir yerde imzanız olmaması güzel sizin için. Ancak sahte imza sirküleri veya vekaletname çıkartmak bu ülkede zor değil. Öncelikle ticaret odasından şirketin adresini tespit edin. İlgili vergi dairesi siz şirkettle ilgili genelde ne kadar borcu olduğunu ki benim tahminim bir kaç trilyona ulaşmıştır. Şirketi tasfiyeye sokmanız mümkün ama o da uzun sürecektir. Bir avukata giderek şirketin feshi için dava açınız.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
Biraz araştırma yaptım ve şirketin naylon fatura işine bulaşmış olduğu duyumunu aldım. Cidden korkuyorum, yarın ilk iş olarak cumhuriyet savcılığına gideceğim, sicil gazetesinde yapmış olduğum araştırmada, şirket adresi ve diğer ortağın ikametgahının sahte olduğunu da fark ettim. Bildiğim kadarıyla şirketin diğer ortağını ikametgahı farklı, şimdi adres olarak nereyi göstermem lazım? Dilekçede bildiğim tüm adresleri yazayım mı?
Cevaplamış olduğunuz için teşekkür ederim. Adli Yardım'daki avukat beni sadece azarladı ve "aptallık etmişsin şimdi de cezasını çek, ben senin için bir şey yapamam" deyip gönderdi, dünden beri düşünüyordum ve işin içinden çıkamıyordum...
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
. Bir avukata giderek şirketin feshi için dava açınız.
Bir şirketin feshi için dava açıldığında; şirketin başına daha sonra neler gelir? Yani şirketin borçları varsa bunlar ne olur? Şirket tamamen dağılır mı? diğer ortaklar işlerine devam mı eder? Fesh işlemi nedir; ne değildir diye sormam daha doğru olacak sanırım. Bu işlere hiç aşina değilim ama insan mecbur kalınca öğreniyor galiba?
Cevap: Limited Şirketten ayrılma
Merhabalar, ben kardeŞİmle beraber yaklasik 20 sene evvel bİr lİmİted Şİrketİ kurduk (ozamanlar tek kİŞİ kurulmadigi icin ben kagitta ortak oldum ) bu sirketin %5 hissedariyim. Şİrketle hİÇbİr Şekİlde alakam yok. Şİmdİye kadar ne para aldim ne para verdim. Şİrket bİr sÜrÜcÜ kursu. Şuan Şİrket İflas etmİŞ durumda ama İflasini verİp Şİrketİ fesh etmedi kardesim. Bu sure icinde uzerime biraz borc para kaldi ve ben bunlari odedim. Ben mayisin 15 inde otomatik olarak mudur konumuna cikicam bu sirkette. Tabi haliyle cok buyuk bi mevlalik borc ta bana kalicak. Abime Şİrketİn feshİnİ ver dİyorum vermİyor ben bu İŞİn İÇİnden nasil Çikarim ? Bana yardim edebİlİr mİsİnİz ?
Şİmdİden teŞekkÜrler.