İnternet sitesi yabancı birisi tarafından hacklenirse?
dün internet sitelerimin çoğu Cezayir'den birisi tarafından hacklenmiş ve bütün dosyalar silinmiş. kişinin ip adresini buldum ancak, Cezayir'de olduğunu farkedince hukuki olarak birşey yapamayacağımı düşündüm.
Doğru mu düşünüyorum? sitemin loglarında kişinin adım adım ne yaptığı ve sitemdeki dosyaları nasıl sildiği açıkça belli. buna rağmen hakkımı aramamın bir yolu yok mu? Türk mahkemeleri herhangi bir yaptırım uygulama hakkına sahip midir?
Teşekkürler.
Re: İnternet sitesi yapancı birisi tarafından hacklenirse?
Siz bulunduğunuz yer Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunun belki kişi proxy ile bağlantı yapmıştır.
Hack sayfasında da Arab Hack Team falan yazıyordu. Proxy olduğunu sanmıyorum.
Proxy kullanmış olsa ne fark edecek ki?
TCK'da yer bakımından uygulama şu şekilde düzenlenmiştir:
Yer bakımından uygulama
MADDE 8. - (1) Türkiye'de işlenen suçlar hakkında Türk kanunları uygulanır. Fiilin kısmen veya tamamen Türkiye'de işlenmesi veya neticenin Türkiye'de gerçekleşmesi hâlinde suç, Türkiye'de işlenmiş sayılır.
(2) Suç;
a) Türk kara ve hava sahaları ile Türk karasularında,
b) Açık denizde ve bunun üzerindeki hava sahasında, Türk deniz ve hava araçlarında veya bu araçlarla,
c) Türk deniz ve hava savaş araçlarında veya bu araçlarla,
d) Türkiye'nin kıt'a sahanlığında veya münhasır ekonomik bölgesinde tesis edilmiş sabit platformlarda veya bunlara karşı,
İşlendiğinde Türkiye'de işlenmiş sayılır.
Yabancı ülkede hüküm verilmesi
MADDE 9. - (1) Türkiye'de işlediği suçtan dolayı yabancı ülkede hakkında hüküm verilmiş olan kimse, Türkiye'de yeniden yargılanır.
Neticenin Türkiye'de gerçekleşmesi dolayısıyla yapacağınız şikayet sonrasında bir Savcı kendisini yetkili görebilir ve iddianame hazırlayabilir.
Uluslararası antlaşmalar ile bağlantılı olan yaptırım konusunu avukatınıza danışınız.
Konu başlığında ki -yaPancı- kısmının düzeltilmesi konusunda yetkililerden ricada bulunuyorum...
Saygılar.
Re: İnternet sitesi yabancı birisi tarafından hacklenirse?
Yapabileceğiniz şeyler var elbet. Neler yapabileceğiniz konusunda bilgilendirilmişsiniz. Ancak sonuca ulaşabilmeniz pek mümkün değil.
Teşekkürler yardımlarınız için. Hukuki yola başvurmak boşa kürek sallamak gibi birşey olacak besbelli. Artık öteki dünyayı bekleyeceğim hakkımı savunmak için demek ki :)
Yapancı diye yanlışlıkla yazmışım. Düzelttiğiniz için teşekkürler.
Danimarkada Bulunan Terör örgütü propagandası ve Terör örgütüne ait olduğu buradaki resmi makamlarca belirtilmiş bir TV kanalının yayınını durduramıyoruz yabancıların hacklediği bir siteyi kimin hacklediğini bulmak gerçekten zor nitekim youtubeye M.K Atatürk hakkında o çirkin videoları ekleyen şahıs halen bulunamadı ve hiçbir işlem yapılmadı kişinin yunanistanda bulunduğu youtube yetkililerinin söylemesine rağmen