Kiraladığımız evin sonradan çıkan masrafları
Merhaba Değerli Arkadaşlar;
Yaklaşık 3 ay önce müstakil bir ev kiraladık. Yaz zamanı olduğu için bazı arızaları göremedik. En son yağan yağmur ve şiddetli rüzgar sonucunda gördük ki evin çatısı 4 yerden akıyor, tüm pencere ve kapılardan rüzgar giriyor. Ev ikiz müstakil ev olduğu için (elektrik sayaçlarının ayrı olmasına rağmen) yandaki komşularımız klima, ısıtıcı vb. cihazları çalıştırdığında tüm elektrikler mum ışığına dönüyor tv,klima vb. cihazlar kendilerini korumaya alıyor. Ayrıca kat kaloriferi çalışmıyor. Ev sahibine durumu bildirdik ilgileneceğini söyledi ancak 1 ay geçmesine rağmen hiç cevap alamadık. Ne yapmalıyız? Kanuni olarak haklarımız var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
Re: Kiraladığımız evin sonradan çıkan masrafları
evden haklı olarak çıkabilirsiniz diye biliyorum.
Re: Kiraladığımız evin sonradan çıkan masrafları
Alıntı:
ChroNiC rumuzlu üyeden alıntı
evden haklı olarak çıkabilirsiniz diye biliyorum.
Yanlış biliyorsunuz.
Önce ev sahibine kusurları yazılı ihtarla bildirmeli ve gidermesi için süre vermelisiniz. Süre sonuna kadar sorunlar giderilmez veya çözüm konusunda adım atılmazsa sözleşmeyi fesih edeceğinizi de bildirirsiniz.
Süre sonunda sözleşmeyi fesih edip evi tahliye edebilirsiniz.
Bu süreci işletmeden evi boşaltırsanız ev yeniden kiralanana kadar kira dönemi sonuyla sınırlı olmak üzere kiralardan sorumlu olabilirsiniz.