Bilişim sisteminin işleyişini engelleme
iyi günler.1 ay önce bilişim sisteminin işletişini engelleme veya bozmadan mahkemeye girdim.site hack işi değil..hosting işi yapıyorum.ücrette anlaşmazlık oldu ve bir müşterinin sitelerinin yayınını durdurdum.ilk duruşma görüldü.sosyal inceleme için ocağa ertelediler.müşteri ile görüştüm.anlaştık..şikayetini geri almak için dilekçe yazdı.şimdi bu arkadaş şikayetini geri aldığında dava düşermi yoksa kamu davası olarak devam edermi.nasıl bir yol izlememiz gerekiyor.yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.
Re: Bilişim sisteminin işleyişini engelleme
Söz konusu suç şikayete bağlı olmadığı için dava devam eder.
iyide benim anlamadığım şikayet eden müşteri ile anlaşıyorum neden devam ediyor :)
Sorun da burada,bana kalırsa da söz konusu suç şikayete bağlı bir suç olmalı..Ama yasakoyucu takdirini bu yönde kullanmamış..
Ceza davasında aranızdaki uyuşmazlığın özel hukuktan kaynaklandığını,ücretin eksik ödenmesi nedeniyle erişimi durdurduğunuzu ileri sürebilirsiniz..
Alıntı:
MuhammetHarun rumuzlu üyeden alıntı
iyide benim anlamadığım şikayet eden müşteri ile anlaşıyorum neden devam ediyor :)
Şikayete bağlı olmayan suçlarda kamu davası açılır,şikayet edenin,vazgeçmiş olması bir şeyi değiştirmez.