Bayilik sözleşmem tarafıma ihtar çekilmeden fesih edildi
2004 yılında Türkiye'nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden birinin bayisi olarak 02-03-04 tarihinde imzalamış olduğum bayilik sözleşmesi ve 100.000 dolarlık açık senet ve mağazamı operatörün istediği şekle getirme ile işe başladık.
Daha sonra malum operatörü tmsf el koydu,ve bize tüm haklarımızın aynen korunduğu ve devam ettiğine dair tüm türkiyedeki bayilere yazı gönderildi. Daha sonra tmsf bu operatörü dünyanın en büyük firmalarından birisine sattı ve bayilere yine devir işlemiyle ilgili resmi yazı gönderdi. Daha sonra bu dünyaca ünlü operatör tüm bayilerini istanbula çağırarak 100.000 dolarlık yeni bir açık senet imzalatıp, eski senetleri iade ettiler. Bu arada ilk günkü sözleşme devam etmekte ve aimzalandığı tarihten itibaren herhengi bir sorun olmaması durumda her yıl otomatik yenilenmektedir.
Sonuçta bizim bayiliğimiz 1,5 yıl sonra hiçbir ihtar çekilmeksizin sözleşmemiz fesih edildi. Edildiğine de yanmıyorum, ne beş kuruş borcum var ne de 100.000 dolarlık senetimi alabildim. Sistemimin kapatıldığının ardından hemen adliyeye giderek tespit yaptırdım ve şuan ani bayilik iptalinden dolayı battım. Maddi ve manevi tazminat davası açtım, malum bi dünya masraf ettim ve açık senetimi operatör bana hala iade etmedi. Acaba bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim..
saygılar
Re: Bayilik sözleşmem tarafıma ihtar çekilmeden fesih edildi
Sözleşmenizi görmek, akdin yenilenmesi, fesih şartları ve varsa ceza maddelerine bakmak gerekiyor. Haksız bir fesih varsa bu durumda tazminat hakkınızın varlığını kabul etmek gerekir.
Açık senedinizin bedelsizliği konulu bir dava açarak, senedin istirdatını da istemelisiniz. Bu hususlarda avukatınızdan yardım almanızı tavsiye ediyorum.
Not: Cevap verilmesini sağlamak için yazdıklarınızı silmek zorunda kaldık. Umarız tekrar etmezsiniz.