İhbar süresi sona ermeden istifadan dönülebilir mi?

Ocak ayından beridir bi bankada kadrolu çalışmaktayım.5 ay önce benden sonra işe başlayan arkadaşlarımın kariyer hedefleri gerçekleşirken ben yaş sınırından dolayı insan kaynaklarına görüşmeye bile gidemedim.(30 yaş üstüne kariyer imkanı yokmuş.Ancak ben bu bankada çalışmaya başladığımda 32 yaşımdan gün almıştım zaten.Şu an 33 yaşımı bitirdim.)Madem kariyer imkanım yok diye istifa sundum ancak çalışmamdan memnun olduklarını beni başka bi pozisyonda değerlendireceklerini söyleyip istifamı kabul etmediler.20 kasımda ise kriz dolayısıyla beni değerlendirmeyi düşündükleri pozisyonu artık düşünmediklerini söyleyip kriz dolayısıyla işçi azaltıyoruz diyerek istifamı aldılar.19 Aralıkta ihbar sürem doluyor.Bu süre dolmadan istifamdan dönmem mümkün mü?Eğer mümkünse insan kaynaklarına ne yazmalıyım?

Re: İhbar süresi sona ermeden istifadan dönülebilir mi?

Fesih bildirimi bozucu yenilik doğuran bir hak niteliği taşıdığı için karşı tarafa ulaşmakla hüküm ve sonuçlarını doğurur.Bu nedenle karşı tarafa ulaşmış fesih bildiriminden tek taraflı olarak dönmek mümkün değildir.Bu durumda işvereniniz fesih bildiriminden dönmenizi kabul ediyorsa, iş akdiniz feshedilmemiş gibi devam edecektir, aksi halde ihbar önelinin sonunda iş akdi sona erecektir.