Üniversitede Disiplin Cezası Almak Kamu Kuruluşunda Çalışmak İcin Engel mi?
Merhaba, ben universite 3. sinif ogrencisiyim cekmedigim bir kopya olayindan oturu okuldan 1 ay sureyle uzaklastirilarak disiplin cezasi aldim. Aldigim bu disiplin cezasi ileride herhangi bir kamu kurulusunda gorev almami engellermi ve disiplin cezasi ileride iyi halden dolayi silinebilir mi?
Re: Universitede Disiplin Cezasi Almak Kamu Kurulusunda Calismak Icin Engelmi?
Devlet Memuru olmanıza engel değil. İçiniz rahat olsun.
Alıntı:
digimigi rumuzlu üyeden alıntı
neye engel peki ? :)
Hiç bir şeye engel değil!
Cevap: Re: Universitede Disiplin Cezasi Almak Kamu Kurulusunda Calismak Icin Engelmi?
iyi günler üniversiteden kopya çektiğim için 1 sene ( yani 6 ay) uzaklaştırma aldım. bu uzaklaştırma cezası sicilime geçermi? geçsede belli bir süre sonra silinirmi ? siteden anladığım bilgi kadarıyla memurluğa engel değilmiş. ileride beni zor durumda bırakacak bir durumda kalırmıyım acaba?
Cevap: Re: Universitede Disiplin Cezasi Almak Kamu Kurulusunda Calismak Icin Engelmi?
Sadece üniversite içindeki organizasyonlarda kulüplerde yer alamazsın. Onun dışında okulun kampüsünün dışına çıktığın andan itibaren hiçbir şeyi bağlamaz.
almadıgım bir derste yani transklipte kayıtlı olmayan bir derste kopya cektim. bundan dolayı 1 yarıyıl ceza aldım . mahkemeye basvurup iptal ettirebilirmiyim bu kararı.. ( dersin benim acımdan bağlayıcılıgı olmaması sebebiyle )