Üniversiteye kayıt olma yaş hadi nedir?
merhaba arkadaşlar,çok ciddi bir sorunum var değerli görüşlerinizi bekliyorum: yaşım 26 2 yıldır üniversiteyi kazanmama rağmen bakaya olduğum için eskerlik şubesinden kayıt engeli yoktur belgesi alamadım,kayıt yaptırma hakkın liseden sonra 3 yıldır dediler! Bu keyfi bir uygulamamıdır? yoksa doğrumudur? benim şu anda ve 2 sene öncesinde kayıt yaptırma hakkım gerçekten yokmudur/yokmuydu??? teşekkürler
Re: Üniversiteye kayıt olma yaş haddi nedir?
70 yaşında da üniversiteye kayıt yaptırabilirsiniz.
Ama kayıt yaptırmak için askerlik belgesi gerekiyor. Bunun için de askerliğinizi tamamlamış olmanız lazım.
tabiki üniversiteye kayıt olma yaş sınırı yok ama benim burdaki sorunum askerikurumların üniversiteye giriş için yaş sınırı koyup koymadıkları 29 'a kadar okuma hakkı var fakat 26 yaşında girmek istersen ve bide askerlik sorunun var sa bu durum nedir yani 29 a kadar kayıt hakkı varmı diye sormuştum ..
Okula devam ettiğin takdirde 29 yaş.
Okulla ilişik kesildi mi, önce askerlik sonra okul.
arkadaşlar yasalarla ilgili bilgisi olan yokmu bu önemli bir konu benim için askerlik kanunu ne diyor kayıt olabilirmiyim 26 yaşında ??? teşekkürler ..
26 yaşında kayıt olmanızda bir sorun yok.
Sorun tecil yaşının 29 olarak sınırlanmasında.Yani 29 yaşınıza girdiğiniz yıl başından itibaren tecil ettiremezsiniz.
erdoğan kırcalı çok teşekkür ederim bilginiz için ben askerlik şubesine gittiğimde bana kayıt olamazsın dediler yasal durumu sorduğumda liseden sonra 3 yıl kayıt olma hakkın var eger kayıt olmassan askere gidersin dediler bu konuyu yuzbaşıyla konuştum fakat oda aynı şeyi soyledi yasal hakkım varsa eğer dava açarsam belgeyi alabiliriyim ?? teşekkürler ..