Trafik Raporuna itiraz hakkım var mı?
Merhabalar,
3 ay önce bir trafik kazası geçirdim, sol şeritte stabil ilerlerken.. önümdeki araç trafik kanunlarına göre durulması yasak olan bir yer olan sol şeritte durdu ve arkadan çarpmış bulundum sonra aynı şekilde bir araç bana arkadan çarptı..
Trafik raporunu yaşadığım şehire uzak olduğu için alamamıştım şimdi beni bana çarpan adamın sigorta şirketi aradı ve benim kazada %75 arkadaki araca göre kusurlu olduğumu söyledi ve 1,500 ytl civarında bir para istedi..Arkasından yine aynı sigorta şirketi aradı ve bu seferde önde vurduğum araca karşı %100 kusurlu olduğumu söyledi ve 5,500 ytl hasarı ödemem gerektiğini söyledi yani 7 000 ytl ödememi istiyorlar..hem arkadan çarpanın hemde arkadan çarptığımın masraflarını bana ödetmek istiyorlar yoksa arabama haciz konulacağını söylüyorlar..Ben şimdi ne yapmalıyım..Önümdeki araç durulması yasak olan yerde durduğu için %50 kusurlu oluyor kanunda böyle değil mi ? maduriyetimi nasıl giderebilirim ?
Re: Trafik Raporuna itiraz hakkım var mı?
arkadaşlar yok mu hiç bilen bana yardım edecek biri ?
İlk öncelikle tutanağı kim hazırladı
kendi aranızdamı yoksa
polismi bunu belirtin
ama size şunu söleyebilirim trafik tutanığına savcılık yoluyla itiraz edebilirsiniz.
Alıntı:
Ysn rumuzlu üyeden alıntı
İlk öncelikle tutanağı kim hazırladı
kendi aranızdamı yoksa
polismi bunu belirtin
ama size şunu söleyebilirim trafik tutanığına savcılık yoluyla itiraz edebilirsiniz.
Bursa Karacabey yolunda gerçekleşti kaza orda polisin hemen gözü önünde oldu başka bir kaza için orada bulunuyorlardı.
arkadaşım benim kardeşimde 7 ay önce kaza yaptı.eşi yarlandığı için hastaneye kaldırıldığında oradaki tanıkların ve karşı taraftaki sürücünün bilgileri doğrultusunda tutulan raporda % 95 hatalı çıktı.rapora itiraz ettik.şuydu buydu 7 ay geçti.yapılan masraf cabası...
ve ayrıca bildiğim kadarıyla her ne sebeple olursa olsun arkadan çarpan devamlı suçludur
Alıntı:
Unnamed rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Trafik raporunu yaşadığım şehire uzak olduğu için alamamıştım şimdi beni bana çarpan adamın sigorta şirketi aradı ve benim kazada %75 arkadaki araca göre kusurlu olduğumu söyledi ve 1,500 ytl civarında bir para istedi..Arkasından yine aynı sigorta şirketi aradı ve bu seferde önde vurduğum araca karşı %100 kusurlu olduğumu söyledi ve 5,500 ytl hasarı ödemem gerektiğini söyledi yani 7 000 ytl ödememi istiyorlar..hem arkadan çarpanın hemde arkadan çarptığımın masraflarını bana ödetmek istiyorlar yoksa arabama haciz konulacağını söylüyorlar..Ben şimdi ne yapmalıyım..Önümdeki araç durulması yasak olan yerde durduğu için %50 kusurlu oluyor kanunda böyle değil mi ? maduriyetimi nasıl giderebilirim ?
sen tutanağı teslim al bi incele, bakalım ne yazmışlar
arkadan vuran suçludur, sen öncdekine karşı suçlu olabilirsin, arkadaki de sana karşı suçludur.