Sokakta Köpek Dolaştırılması
Merhaba ben yaşadığım sorunları yazacağım.Benim özel eğitim almış rotweiller cinsi köpeğim var.Yalnız dısarda dolastıramıyorum.Neden diye soracaksınız deniz boyuna indiğim zaman polisler kopege agızlık takılacak, bu kopegı dolastıramazsın dıye bana rahat vermıyorlar.Yalnız kanunlarda baktıgım zaman yasaklı kopekler ıcın gecerlı oldugunu gordum.Benım kopegımın cınsı bu ırklar arasında yok ve beni devamlı ceza kesmekle uyarıyorlar. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu harıcınde baska kanun var mı? Şimdiden tesekkurler..
Re: Sokak'ta Köpek Dolaştırılması
Sadece zarar vermesinden değil insanları ürküttükleri için böyle bir yola başvuruyorlar diye biliyorum.
Belediye sınırları içerisinde köpekler ağızlıksız ve tasmasız dolaştırılamaz.
Son derece zararlı köpeğin insanlar içerisinde gezdirilmesi.Özellikle kadın ve çocuklar için tehlike arz ediyor.
Dağda, ovada, insanların olmadığı yerlerde gezdirilmeli.
Alıntı:
mahsunprenses rumuzlu üyeden alıntı
son derece zararlı köpeğin insanlar içerisinde gezdirilmmesi, özellikle kadın ve çocuklar için tehlike arz ediyor..
dağda ovada insanların olmadığı yerlerde gezdirilmeli
Prenses haklı..Ayrıca siz köpeğinizi seviyor olabilirsiniz ama başka insanların en azından çocuklarımızın fobilerinin olduğunu korkacaklarını dahi düşünseniz köpeğinizi ağzı açık çıkarmazsınız.Bu arada polisler doğru demiş kalabalık içerisinde insanların yoğun bulundukları yerlerde köpeklerin ağzı açık dolaştırılması cezai yaptırıma tabi oldukları gibi belediyenin koyacağı saatlerde köpeklerin dolaştırılması dahi cezaya tabi tutulur.
Alıntı:
mazennaisu rumuzlu üyeden alıntı
prenses haklı..ayrıca siz köpeğinizi seviyo olabilirsiniz ama başka inasnların en azından çocuklarımızın fobilerinin olduğunu korkacaklarını dahi düşünseniz köpeğinizi ağzı açık çıkarmazsınız bu arada polisler doğru demiş kalabalık içerisinde insanların yoğun bulundukları yerlerde köpeklerin ağzı açık dolaştırılması cezai tabi oldukları gibi belediyenin koyacağı saatlerde köpeklerin dolaştırılması dahi cezaya tabi tutulur..
Yaşadığım semt Emlak bank konutları tarafından yapılmış modern bir belde.Bundan iki sene önce bir duruşmam var ama duruşmalara mutlaka vaktinden iki saat önce giderim.Semtte minibüse doğru giderken semtin köpeklerinden biri tam dizimin arkasından ısırdı. Üzerime pantlon var ama köpek öyle bir ısırdı ki kan revan içindeyim.Hemen bir eczaneye gitttim kolonya aldım ve kanayan bölgeye hastaneye gidene kadar kolonya sürdüm.Sonra mı?
Hastanede tam 15 dakika ısırılan bölgeyi sabun ve su ile yıkamam söylendi ve arkasından kuduz aşışı oldum.:o Neyse ki duruşmaya yetişebildim.Duruşma sonrası derhal belediyeye gittim ve beni ısıran köpeğin karantina altına alınmasını istedim.Ekiple yola çıktık ve beni ısıran köpek zorla da olsa karantina altına alındı.İşin komik ve trajedik yanı bizim semtin panter emeli bu köpeğin karantına altından çıkarılması için her gün yandaşlarıyla beraber belediyeye başvurup ortalığı biribirine katmış:o
Koskoca belediye de 10 gün geçmeden köpeği mahalleye salıverdi.:o
Şimdi ben her gün o köpeğin önünden işyerine gitmek durumundayım.:o
Ama paranoya durumuna benzer şekilde habire arkama bakmak zorunda kalıyorum..:o
Re: Sokakta Köpek Dolaştırılması
Hatırlıyorum da idare hukuku dersinde okumuştum sanırım; Köpeğin üzerine saldırması üzerine kaçarken düşüp kafasını taşa vurarak ölen çocukların olduğunu...Bildiğim kadarıyla Avrupa'da sokak köpeği diye bir kavram yok.Köpekler ya köpek bakım evlerinde tutuluyor ya da aileler tarafından sahipleniliyor.Ülkemizde ise en modern semtlerde bile köpek grublarından geçilmiyor.Gözlemlediğim kadarıyla köpekler bir klan halinde yaşıyorlar; 4-5 kişilik bir klan.Mutlaka aynı yerde yaşıyorlar.Ve özellikle yanlarına yanaşan bir köpek olduğu takdirde canhıraş şekilde havlıyorlar ve saldırıyorlar.Bu klanın başında mutlaka bir reisleri oluyor.:) ) En saldırgan üye de bu klan başı oluyor.:)
Evet haklısınız Türkiye'de hem sokakta köpekler başıboş dolaşıyor hem barınaklar sefil durumda hem de evde bakılan köpeklerde sahipleri tarafından sokaklarda dolaştırılma bahanesi ile sokaklara pisliyorlar. O güzelim çimlerin üstü ağaçların dipleri hep köpek pisliği doluyor.Kokuyor resmen.İzmir'de durum bu sanırım tüm Türkiye'de bu biraz bilinç ve kültür meselesi ve empati sorunu var sanırım.Bu sorunu yaratan ve ilgilenenlerde de.Benim düşüncelerim bu konuda böyle en azından.
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Hatırlıyorum da idare hukuku dersinde okumuştum sanırım; Köpeğin üzerine saldırması üzerine kaçarken düşüp kafasını taşa vurarak ölen çocukların olduğunu...Bildiğim kadarıyla Avrupa'da sokak köpeği diye bir kavram yok.Köpekler ya köpek bakım evlerinde tutuluyor ya da aileler tarafından sahipleniliyor.Ülkemizde ise en modern semtlerde bile köpek grublarından geçilmiyor.Gözlemlediğim kadarıyla köpekler bir klan halinde yaşıyorlar; 4-5 kişilik bir klan.Mutlaka aynı yerde yaşıyorlar.Ve özellikle yanlarına yanaşan bir köpek olduğu takdirde canhıraş şekilde havlıyorlar ve saldırıyorlar.Bu klanın başında mutlaka bir reisleri oluyor.:) ) En saldırgan üye de bu klan başı oluyor.:)
Ferda hanım ben bir köpek(hayvan) sever olarak size şu eklemeleri yapmak istiyorum.
Eski zamanlarda sokak köpekleri olgusu daha kötüydü, son yıllarda belediyelerin kulaklarından aşı plaketi zımbalayarak işaretledikleri ve kısırlaştırdıkları sokak köpeklerinin bir süre sonra nesilleri tükenecektir. Bu türleri karışık köpeklerin yerini ise, daha safkan cinslere yakın köpekler alacaktır. Tabii bu köpeklerin sokak köpeği haline gelmelerinin asıl suçlusu yine biz insanlarız. Bir heves uğruna hayvancıkları satın alıp, en ufak zorlukta bakamayıp terk eden o kadar çok insan(sı) var ki..
Sonuçta ortalama köpek ömrünü 15 yıl olarak düşünürsek, bir 30 yıl içinde bu gün sokaklarda gördüğümüz muhtelif cinsi safkat olmayan sokak köpekleri son derece azalacak, yerlerini sayıca çok daha az, fakat cins olarak daha safkana yakın köpekler alacaktır.
Sayıları az olduğu içinde belediyelerin o günkü insafları ölçüsünde , barındırılmaları, yaşatılmaları yada yok edilmeleri çok daha kolay olacaktır.
Aslında sadece köpekler değil, kalan tüm dünya canlılarının yaşam alanlarını gayet güzel manevralarla yok etmeye devam eden insanlık bir gün bu gezegende tek başına kaldığında, bu gezegenin sadece bir taş parçasından ibaret olduğunu acı bir şekilde anlayacaktır. Sanırım kıyamet dedikleri konuda o noktada başlayacaktır.
Saygılarımla,
Cevap: Re: Sokak'ta Köpek Dolaştırılması
Alıntı:
mahsunprenses rumuzlu üyeden alıntı
son derece zararlı köpeğin insanlar içerisinde gezdirilmmesi, özellikle kadın ve çocuklar için tehlike arz ediyor..
dağda ovada insanların olmadığı yerlerde gezdirilmeli
Zararlı köpek diye bir şey yoktur sayın mahsunprenses...Sahipli köpekler için bilinçsiz sahip ; sokak köpekleri için de bilinçsiz belediye ve yaşam hakkına saygı duymayan ZARARLI bireyler vardır.
İnsan kadar tehlikeli bir canlı yoktur.Otobüs beklerken hiç bir hayvan tiner çekerek size tecavüz etmez.Hiçbir hayvan çantanızdaki para için sizi darp etmez.vs vs.
Sadece sevgi ve bir parça ekmek bekleyen o masumlardan kimseye zarar gelmez...
Saygılarımla...