Davayı düşürebilir miyim?
Boşanmak üzere olduğum eşim bana 30 kasım'da şiddetli geçimsizlikten boşanma davası açmıştı. Sonrasında tekrar biraraya geldik ve taraflar katılmadığından davanın düşmüş olduğu bana söylendi. Fakat anlaşmazlık olunca tekrar evden ayrıldım ve bana 7 Mart'ta aynı bölgede 'evlilik birliğinin temelden sarsılması' gerekçesiyle tekrar boşanma davası açtı. Davanın 4.cü celsesi görüldü ve ben bugün itibariyle Avukatımın gerçekte Avukat olmadığını öğrendim. Bu geçen celselerde yapılması gerekenlerin yapılmadığı endişesiyle davayı düşürüp, yaşadığım farklı şehirde tekrar dava açmak istiyorum. Aynı konu üzerinde peşisıra bir kaç ay arayla aynı davayı açtığı için davayı düşürme şansım var mıdır? İlginize teşekkür ederim.
Re: davayı düşürebilir miyim?
İkinci davada birinci davanın düşmesinden ikinci davaya kadar geçen süredeki olaylar konu edilebilir. Eşiniz birinci davaya konu olan olayları affetmiş sayılır. Tabii bunlar kendiliğinden olmaz. Sizin bunları dilekçede belirtmeniz gerekir. Siz söylemezseniz hakim önceki davayı nereden bilecek?
Dava kendiliğinden düşmez, hakim tarafından karara bağlanır kabul veya ret ile sonuçlanır. Reddedilirse siz yeni dava açabilirsiniz.
Siz bu dava devam ederken dava açarsanız karşı tarafın derdestlik itirazıyla karşılaşabilirsiniz. Böyle bir itiraz olursa davalar birleştirilir.
Dolayısıyla mevcut davayı takip etmek, bunu da güveneceğiniz bir avukatla yapmak en akıllıca davranış olacaktır.
Re: Davayı düşürebilir miyim?
Sayın aydant, avukatınız gerçekte avukat değil de ne?
Re: Davayı düşürebilir miyim?
Alıntı:
Jilet rumuzlu üyeden alıntı
Sayın aydant, avukatınız gerçekte avukat değil de ne?
Avukatlığımı yapan kişi, avukatlık bürosunu da dolandırmış. Onlar da geçen çarşamba öğrenmişler ve davalarını beraber yürüttükleri müvekkillerine teker
teker ulaşmaya başlamışlar. Bana da dün ilettiler. Dolayısı ile, adamın ne olduğuna dair bilgi yok. Ben kendisi ile ilgili şikayette bulunacağım baroya ve kendi davama da aksettireceğim. Yıllardır bir kaç hukuk bürosunda bu şekilde çalışmış ve onları da dolandırmış, kimse de diplomasını sormamış. Bana da tavsiye edilmişti. Tanıştırıldığımda kendisi bana hakim müfettişi olunacak özel bir eğitimden geçtiği için avukatlık yapmasının yasak olduğunu, bu sebeple ortak çalıştığı bürodaki arkadaşı adına vekaletname çıkarmamı, ancak işlerimi kendisinin takip edeceğini söylemişti. Davalarıma girdi. Beni hakimimle tanıştırdı. Ödemelerimi elden aldı. Hiç makbuz vermedi. Ben de çok çetrefilli bir dava olduğundan, fazla üstüne gidemedim. Dosyamı defalarca görmek istediğimi belirtmeme rağmen tüm dosyayı hiç göstermedi. Şu an 10.000 YTL'den fazla para, 25 Şubat'tan bu yana zaman, ümit ve 4 celse kaybım var. İmza taklidi yapmış, Av. .... .... olarak evrağıma imza atmış, hepsi elimde. Durum bu.
Re: davayı düşürebilir miyim?
Bilgi için çok teşekkürlerimle. Saygılar...
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
İkinci davada birinci davanın düşmesinden ikinci davaya kadar geçen süredeki olaylar konu edilebilir. Eşiniz birinci davaya konu olan olayları affetmiş sayılır. Tabii bunlar kendiliğinden olmaz. Sizin bunları dilekçede belirtmeniz gerekir. Siz söylemezseniz hakim önceki davayı nereden bilecek?
Dava kendiliğinden düşmez, hakim tarafından karara bağlanır kabul veya ret ile sonuçlanır. Reddedilirse siz yeni dava açabilirsiniz.
Siz bu dava devam ederken dava açarsanız karşı tarafın derdestlik itirazıyla karşılaşabilirsiniz. Böyle bir itiraz olursa davalar birleştirilir.
Dolayısıyla mevcut davayı takip etmek, bunu da güveneceğiniz bir avukatla yapmak en akıllıca davranış olacaktır.