Askeri malzemeyi kaybetme
başıma öyle bir ilginç olay geldi ki halime kargalar bile güler.
kısa dönem denizci askerim. nöbette miğferimi düşürdüm denize kaza ile bilmeyerek yani elimde olmadan kasti bir durum değil. miğfer bulunamıyor şimdi. astsubay beni askeri mahkemeye verecekmiş. devlet malına zarardan.
eğer öyle olursa sonuç ne olur. sicilime kötü bir şey yazılır mı?
ben sivilde sözleşmeli öğretmenim meb te , öğretmenliğimi etkileyecek bir durum çıkar mı ortaya. atılırmıyım öğretmenlikten.
yardımcı olursanız sevinirim
Re: Askeri malzemeyi kaybetme
Alıntı:
sanık rumuzlu üyeden alıntı
başıma öyle bir ilginç olay geldi ki halime kargalar bile güler.
kısa dönem denizci askerim. nöbette miğferimi düşürdüm denize kaza ile bilmeyerek yani elimde olmadan kasti bir durum değil. miğfer bulunamıyor şimdi. astsubay beni askeri mahkemeye verecekmiş. devlet malına zarardan.
eğer öyle olursa sonuç ne olur. sicilime kötü bir şey yazılır mı?
ben sivilde sözleşmeli öğretmenim meb te , öğretmenliğimi etkileyecek bir durum çıkar mı ortaya. atılırmıyım öğretmenlikten.
yardımcı olursanız sevinirim
Askeri eşyayı kaybetmek suçu sivildeki işinizi etkilemez.250 ytl den az olduğu için disiplin mahkemelik suç.Amirde ceza verebilir.Zararı ödersen bir şey olmaz.Astsubaya şöyle.
Zararı ödeme diye bir durum sözkonusu olamaz buna ancak disiplin mah. veya askeri mah. karar verebilir(ödetme için).Kaybettiğiniz veya hasarına sebebiyet verdiğiniz malzemenin ödetme birim fiyatına göre yargılanacağınız yer değişir .AYRICA ORDU MALININ KAYBINDAN DOLAYI KAYIT SİLİNMESİNİN YAPILABİLMESİ İÇİN MAH ESAS NUMARASI ŞARTTIR(İÇ GÜV. HAREKATI HARİÇ) KİMSE SİZDEN ÖDEME KABUL EDEMEZ PARA FALAN VERMEYİN.
Alıntı:
dagger05 rumuzlu üyeden alıntı
Zararı ödeme diye bir durum sözkonusu olamaz buna ancak disiplin mah. veya askeri mah. karar verebilir(ödetme için).Kaybettiğiniz veya hasarına sebebiyet verdiğiniz malzemenin ödetme birim fiyatına göre yargılanacağınız yer değişir .AYRICA ORDU MALININ KAYBINDAN DOLAYI KAYIT SİLİNMESİNİN YAPILABİLMESİ İÇİN MAH ESAS NUMARASI ŞARTTIR(İÇ GÜV. HAREKATI HARİÇ) KİMSE SİZDEN ÖDEME KABUL EDEMEZ PARA FALAN VERMEYİN.
Bizde parayı astsubaya verin demedik.Mal müdürlüğüne yatırması yeterli.Saymanlıkta bedeli bellidir.250 YTL den fazla olacağını sanmam.Fazla ise zaten askeri mahkede yargılanır.
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Bizde parayı astsubaya verin demedik.Mal müdürlüğüne yatırması yeterli.Saymanlıkta bedeli bellidir.250 YTL den fazla olacağını sanmam.Fazla ise zaten askeri mahkede yargılanır.
Kitap sınıfı malzeme hariç bu söylediğiniz mümkün değil,ben saymanlık da dahil kimseye ödeme yapmayın demiştim
askerde kaldığın sürece öğretmenliğine bi etkisi olmaz. ayrıca bunun içinde sana kimse bi ceza vermez içini ferah tut.
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Miğferden kastı kompozit başlık ise 550 dolar fiyatı..Yok bildiğimiz fiber başlık ise 250 ytl'den ucuzdur:)
Atılgan da normal nöbet miğferi 118 ytl.