Banka hesabı olanlar dikkat
Böyle bir haber okudum ve banka müşteri hizmetlerini aradım henüz bir haberleri olmadığını söylediler ve şaşırdım kaldım. Sizin fikriniz nedir ? :D
Maliye'nin çıkardığı yönetmelik gereği bankada hesabı olanlar 15 Aralık'a kadar şubelerine başvurmaları gerekiyor.
15 Aralık tarihine kadar bankalarda hesabı bulanan vatandaşların, bankalara daha önceden beyan ettikleri adresleri, teyit eden belgeleri şubelerine iletmedikleri takdirde, banka hesapları bloke olacak.
30 Haziran 2008 tarihi veya öncesinde hesap açtırmış olan müşteriler beyan ettikleri adreslerini doğrulayan belgeleri bankalara ibraz etmek zorunda.
GEREKLİ BELGELER
Bunun için şubenize ibraz tarihinden önceki üç aylık döneme ait ikametgah belgesi veya adınıza düzenlenmiş elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi abonelik gerektiren hizmete ilişkin olan bir fatura vermeniz gerekiyor.
Bu işlemi en geç 31 Aralık 2008 tarihine kadar iletmeniz gerekiyor. Aksi taktirde hesaplarınız bloke olacak.
30 Haziran 2008 sonrası açılan hesaplar için sözkonusu belgeleri hesabın açıldığı tarihten itibaren en geç 10 işgünü içinde bankalarına ibraz etmeleri gerekiyor.
Alıntı
Re: Banka hesabı olanlar dikkat
bende tv'de görüp bankamı aradım ancak bankaya böyle bir talimatın ulaşmadığını söylediler. eğer gelirse mail ve sms yoluyla bilgilendirme yapılır banka tarafından.
Bu nasıl bankacılıktır anlamıyorum,
Gidin herhangi bir bankaya yeni bir vadesiz hesap açın,
ikametgah belgesi veya son dönemlere ait fatura talep ediyor, lakin mevcut hesap sahiplerine bilgi verilmiyor.
Hesaplarımız gerçekten bloke olursa, o zaman mı bilgi vericekler....
Oh ne güzel. Maliyeden Bankalara yeni bir kıyak daha işte! Milletin hali ortada. Kredi ve kart borçları almış başını gidiyor. Haciz korkusuyla ikametgahını değiştirenler veya oturdukları yere alamayanlar yandı desenize. Bankaya yatan maaşları dahi olsa bloke olacak demektir. Belkide şartlara uymayanlara hiçbir bankacılık hizmeti de vermeyecekler! Bunda esas amaç tabiki bankaların haciz işlemlerini daha kolayca gerçekleştirmelerini sağlamak. Ama doğru tabiki, devletin bir görevi de alacaklıyı (yani sadece büyükleri!) korumaktır öyle değilmi? İİK 337 yi iptal ettiler askıya aldılar ya tabi hemen başka koldan kıyak sunuyorlar. Tıpkı Kredi kartlarından alınan yıllık ücretlerle ilgili yaptıkları gibi! Neymiş kullanım süresi boyunca sadece bir defaya mahsus alınacakmış. Oh ne ala! Şimdi verirler maksimum 2 yıl kullanım süreli bir kart, 50 değil 100 lira alırlar 2 senede bir, ne farkederki?
Bu ülkeyi aslında kimlerin yönettiğini bilenler biliyor zaten vatandaşını düşünen kim Allah aşkına?