-
Çeyiz Yardımı
Merhabalar bazı yerlerde yetim erkeklerinde evlendiğinde kızlar gibi çeyiz yardımı alabileceğini yazıyor acaba bunun doğruluğu varmıdır yada yeni SGK da böle bir proje varmıdır bilgilendirirseniz sevinirim 23 yaşında bir erkeğin evlenmesi durumunda kendisine bir yıllık maaş tutarında çeyiz yardımı yapılırmı normalde evlenincede erkek çocuklar yaşlarını doldurana kadar yetim maaşı alabiliyor çeyiz yardımı konusunda aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler
-
Re: Çeyiz yardımı
Erkek çocuklar eğitimine devam etmiyorsa 18 yaşına kadar yetim maaşı alabilir.Evlenebilmek için de 18 yaş sınırı vardır.Yani doğal olarak 18 yaşını doldurduğunda evlenebilecek olduğu yaş aynı zamanda yetim maaşının kesileceği yaştır.
Evlilik yardımı sadece yetim maaşı alan kız çocuklarına tanınmış bir haktır.
-
Re: Çeyiz yardımı
Sn Erdoğan Bey yalnız eğitimine devam eden bi erkek çocuğu olduğum için yaş sınırını sordum bildiğim kadarıyla bu yaş 25 oluyor erkek çocuğu için benim sorduğum hususta evlendiğimde 23 olduğumdan eğitim devam ettiği müddetçe yetim maaşı alıcam ancak yeni sgk da erkeklerin de alabileceği yazılarından dolayı sormuştum yardımınız için teşekkür ederim .