İstifam sonucunda şirketimle yaşadığım sorunla ilgili
Merhaba,
ben 18 aydır bir firmada göre almaktayım. 7 kasım 2008 tarihinde istifa etmek istediğimi söylediğimde bana bir istifa örneği verildi ve aynısını yazmam gerektiği söylendi. Bende " ......görevimden 7 kasım tarihi itibariyle kendi isteğimle istifa ediyorum" yazdım.İhbar süremle ve iş arama iznimle ilgili bir bilgi belirtmedim.Bugüne kadarda bana istifamın onaylandığına dair sözlü yada yazılı bir bilgi verilmedi.Ve şuanda çalışmaya devam ediyorum.Bugün müdürümle yaptığım görüşmede;
Ben 6 haftalık ihbar süremi çalışmak istediğimi söylediğimde, istifa mektubumda bunu belirtmediğim için böyle bir hakkım bulunmadığını isterlerse beni 7 kasım itibariyle işten çıkarabileceklerini ama kendi insiyatifleriyle 28 kasıma kadar çalıştırdıklarını,28 kasımda çıkışımı yapacağımı belirttiler.Görüşme sonunda, istifamın üzerine "28 kasım uygun görüldü" yazıp imzalamamı istediler.Bende şimdi imzalamak istemediğimi belirttim,önümüzdeki hafta beni bekliyorlar imzalamam için.
Benim öğrenmek istediğim konular şunlar;
1_İstifa mektubumu onların istedikleri formatta yazdırmaya hakları varmı.?
2_İstifamı verdiğim tarihten bugüne kadar bana yazılı bir belge verilmesi gerekmezmiydi?
3_İstifamdaki tarihe ihbar süremi eklemediğim için, 6 haftamı doldurmak istememe rağmen beni işten çıkarmaya ve ihbar tazminatımı vermemeye hakları varmı?
3_Yukarıda belirttiğim olayda ihbar süremle ve ihbar tazminatımla ilgili hukuki haklarım nelerdir.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler;
İyi çalışmalar.
Re: İstifam sonucunda şirketimle yaşadığım sorunla ilgili
1) İstife tek taraflı irade beyanıdır, karşı tarafın isteği ile ve istediği içerikte olması diye bir şey söz konusu değildir.
2) Kural olarak isitfa eden işçinin ihbar ve kıdem tazminatı hakkı yoktur, istifa eden işçinin işverene ihbar tazminatı ödemesi gerekebilir.
3) istifa dilekçenizi verdikten sonra çalışmaya devam ettiğinize göre istifa dilekçenizin bir önemi kalmamış olması gerekir, ama muhtemelen bu dilekçeye tarih yazılmadığı için işveren bunu isitediği gibi kullanmakta ve istediği tarihi atacak gibi görünüyor.
4) Kanaatımca, hemen noterden bir dilekçe göndererek önceki istifa dilekçesini işverenin basıkısı ile verdiğinizi ve verdikten sonra çalışmaya devam ettiğinize göre onun hukusal bir değeri ve geçerliliği kalmadığını belirtin.
5) Asla haklı bir sebep yokken istifa etmeyin, bırakın işveren kendisi işinize son versin.
Kolay gelsin, selamlar.