Merhaba ben kısa bir süre önce b16 f1 askerliğe elverişli değildir raporu aldım gatadan teşhis se uyum bozukluğu çevremdekiler benim maaş ve tazminat alabileceğimi söylüyor bu doğrumudur doğruysa nasıl ve nereye başvurmam gerekiyor
Printable View
Merhaba ben kısa bir süre önce b16 f1 askerliğe elverişli değildir raporu aldım gatadan teşhis se uyum bozukluğu çevremdekiler benim maaş ve tazminat alabileceğimi söylüyor bu doğrumudur doğruysa nasıl ve nereye başvurmam gerekiyor
Değerli Nedensiz20 adlı üye arkadaşım yardımına hityacım var çükü forumu araştırdım seninle bire bir aynı olayları yaşamışız lütfen tecrübelerinden benide faydalandır. Arakdaşım ben geçenlerde "B 16 F 1 Uyum Bozukluğu ile ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR" raporu aldım GATA dan .. Biliyorsun beyaz bir kağıt veriyorlar Ön Rapor diye ben bunu aldım şimdi acaba Asıl Rapor ne zaman bana gönderilir ve bunu bağlı bulunduğum Askerlik Şubesimi yollayacak ben GATA dan aldığım kağıdı herhangi bir yere götürüp teslim edecek miyim.. Bide malum biliyorsun Uyum Bozukluğu zaten bire bir kaygı hastalığı şüphecilikte var acaba artık bu raporun iptali gibi bir durum söz konusu olmaz değil mi .. Lütfen Bilgilendir şimdiden teşekkürler ...
Cevap verme nezaketinde bulunduğunuz için çok teşekkür ederim benim şöyle bir durumum daha var eğer bu konu hakkındaa bilginiz varsa aydınlatırsanız çok sevinirim yaşadığım psikolojik sorunlardan ötürü yaklaşık 4 aylık askerken firar ettim 9 sene sonra gidip kendim teslim oldum sonrasında yine 9 günlük bir firar olayım daha oldu toplam 2 firar suçum var ancak psikolojik sorunlarımdan dolayı önce kıta hastanesinde yattım ve fayda görmeyince GATA ya gönderildim bunun sonucunda da "B 16 F 1 DEN ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR" raporu aldım GATA dan.. acaba Firar dan dolayı ceza yatar mıyım çünkü Askerliğe Elverişli Değildir raporu aldım
Anlatımlarınızdan anlayabildiğim kadar ile sizin firar olayınız rapordan evvel gerçekleşmiş.Bu sebep ile görevde sayılırsınız.Almış olduğunuz rapor cezai ehliyeti yoktur tarzında düzenlenmiş ise ceza almazsınız.Ama anladığım kadar ile sizin aldığınız raporun özelliği anti sosyal kişilik bozukluğu sanırım (yanılmış olabilirim).Eğer bu şekilde ise cezai ehliyetiniz devam eder hakkınızda dava açılabilir.